:: |
Autor |
Poruka |
dzidzabadz Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Nov 2006 Poruke: 3
|
|
Sve je to u redu, postujem starije i slazem se da im treba pomoci u nevolji, ustupiti mesto u gsp-u, ali... desilo mi se pre par godina sledece, vozila sam se gradskim i bila je guzva po obicaju, na jednoj stanici uslo je par ljudi i bili su prinudjeni da stoje. U busu je bilo dosta klinaca ali oni su se smejali, zezali i nisu ni obracali paznju na starije putnike koji stoje. Pored mene je stajao jedan sed, stariji covek meni moze biti deda, ustala sam uctivo i zamolila ga da sedne na moje mesto. Kada sam mu to rekla on se izbecio na mene i poceo da me grdi, psuje, "sta ti mislis da sam ja toliko mator, da ne mogu da stojim, sram te bilo....", istog momenta sam ostala skamenjena nisam mogla da verujem svojim usima i ocima. Naravno svi su mi se ostali smejali. Od tad ustajem samo trudnicama, zenama sa malom decom i bas ako vidim neku stariju osobu da se vuce i ucini mi se toliko staro da me nece napasti.
Rizmal, stvarno mi je zao zbog tvog brata, to je katastrofa.
[Edit by knknpnkn: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
|
|
|
|
|
|
LaNa83 rizmalovo srculence
|
Godine: 40
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd
|
|
vaspitana sam tako da ustajem i penzionerima,trudnicama i majkama sa decom..nikad nisam puno razmisljala o tome niti sam dovodila u pitanje sta je ispravno sta ne...naravno desilo mi se jednom da mi je bila nesvestica u tramvaju zbog pada secera i iscrpljenosti jer sam se vracala sa puta i pitala sam tada jednu zenu srednjih godina da mi ustane ona me samo pogledala i okrenula glavu..sledece cega se secam je da sam sedela na stolici i da su me budili iz nesvesti...nema pravila...danas se svako bori samo za sebe... nazalost sve se manje gledaju ljudi okolo...
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
Crno i zlatno je napisao/la sledeće: | Uzmimo u obzir da su stariji većinom bolesni, umorni od života, žive u lošim uvjetima s malim penzijama i da ih je pola samo i depresivno...pa ko zna kakvi ćemo mi biti kad ostarimo? 8) |
Potpisujem.
Svi cemo mi jednog dana biti takvi iako se ne vidimo tako.
Imajte bar malo postovanja...necete propasti ako nekad ustupite mesto nekom starijem ili ukazete malo postovanja, verujte oni to cene vise nego iko!
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
rizmal je napisao/la sledeće: | A ti da zuris negde znas kako bi se gurala,pa bi sve gledala ko je a ko nije penzos pri ulasku u bus...A ti i dalje cekaj i propustaj buseve posto neces da se guras jer definitivno nigde ne zuris.... |
A odakle tebi samo takav zakljucak, da ja za 22 godine zivota u tom gradu, nisam nikad zurila nigde???? Ili ti mislis da samo ti imas obaveze?! Svasta. Naravno da sam kao i ti, isla svako jutro u skolu, gde se kasnjenje ne odobrava. U principu sam kretala ranije nego sto treba, jer sam znala kakva je situacija sa prevozom. Pa cak i da mi se desi da vidim da kasnim-opet sam cekala. Vec sam napisala da mi je draza zakasniti, nego li se tuci. Drugo, ne cekas uvek sledeci autobus, zato sto se ne guras. U vecini slucajeva mi se desavalo da ipak mogu da udjem, kad svi udju.Znaci-sacekam lepo da svi udju, pa onda probam da udjem ja, poslednja. Redje se desavalo da ostanem da cekam sledeci, ali desavalo se, naravno, mnogo redje nego da propustim sve te ljude, pa udjem na kraju ja. Sta god bilo, nikada sebi ne bih dozvolila taj bezobrazluk i nevaspitanje da guram i laktam osobu koja moze baka (ili deka) da mi bude. Strasno! Samo, mladi ce uvek naci opravdanje i izgovor za svoju nekulturu, za svoju obest, za svoj bezobrazluk! Zamisli, kasnjenje samo mladi kasne i zure negde. Sio mi ga Djura! A da ustanu ranije i krenu ranije-nema sanse! Lakse im je da udaraju i guraju stare ljude, jer je to dozvoljeno, jer "zure"! Svasta!
ps. napisala sam da me ne zanima odakle oni donose svoju nekulturu, jer:
Citat: | A i kad se desi, da je neko od njih bezobrazan, drzak......ja ostajem po strani. Moje vaspitanje mi NIKADA nece dozvoliti, da se upustam u raspravu (a kamoli sta vise) sa starijim ljudima. Uostalom, ako se oni ponasaju kao pecinski ljudi, ja to necu i ne mogu. Tako je to bilo ranije. Danas toga nema. Danas je normalno da ako se neko sa tobom ponasa kao pecinski covek, ti uzvratis 3 puta vise. Kao sto rekoh-nedostatak vaspitanja i odgojenosti, nedostatak kulture. To je danasnjica. |
|
|
|
nektarinica Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Mar 2006 Poruke: 375 Mesto: Singidunum
|
|
Mislim da treba otvoriti temu pod nazivom "Kako preziveti u Gradskom Saobracajnom Preduzecu". Imala bih dosta da kazem....grrrrrrrrrr.....
Sto se tice penzionera,ja stvarno svaku baku i deku gledam kao svoje,imam postovanja,nikad mi nije tesko da ustanem u prevozu za njih,da im pomognem na ulici ako nesto treba,da odnesem,prinesem.Podrazumeva se da to nisu neki bezobrazni ljudi i skotovi,jer rizmal,u pravu si ,ima i takvih.....
|
|
|
lukamuzika Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 12 Dec 2004 Poruke: 107 Mesto: Novi Sad
|
|
ma dobri su oni,ali ponekad tako smaraju sa pravilima i obavezama.... ja najvise volim one nagluve-oni su cool
|
|
|
|
|
|
NekiLudi Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 55
|
|
pa opcenito mi ne smetaju..ali nekad znaju biti zamorni u tramvajima i tkao
|
|
|
|
|
|
Moytsa Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 5000 Mesto: St
|
|
Zivim s didom i bakom vec godinama jer imaju kucu u gradu u kojem studiram. Upoznala sam ih do kraja, znam im sve mane i vrline i znam koliko je tesko stariti i biti sve nemocniji. Imam beskrajno postovanje prema starijim osobama jer na svojim ledjima su ponijeli tezinu cijelog zivota, imaju mudrosti i iskustva koje treba cijeniti. I isto da im netko ide ista napravit nazao, i pokazuje nepostovanje...bila bi spremna svasta ucinit.
|
_________________ ~We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.~
Oscar Wilde
Poslednja prepravka: Moytsa datum Pet Nov 24, 2006 3:49 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
TAMARA MAGIS ***bombica***
|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
|
|
ma ja postujem starije,to je moja kultura, i ja cu nekada biti penzioner....ali stvarno su smasni kad ih vidim onako u prvim redovima,ali boze moj to ide sa godinama
|
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ... |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Ma koliko raspravljali,sve je stvar kućnog odgoja.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
carmen90 Upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 09 Maj 2007 Poruke: 368 Mesto: ***3 metra iznad neba***
|
|
Jao nemojte me plasiti,baba mi odnedavno penzionerka...ako je neko sretne neka bude fin.....inache kopam ochi....hvala )))
|
_________________ ***I do believe in fairy-tales*** |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Moytsa je napisao/la sledeće: | Zivim s didom i bakom vec godinama jer imaju kucu u gradu u kojem studiram. Upoznala sam ih do kraja, znam im sve mane i vrline i znam koliko je tesko stariti i biti sve nemocniji. Imam beskrajno postovanje prema starijim osobama jer na svojim ledjima su ponijeli tezinu cijelog zivota, imaju mudrosti i iskustva koje treba cijeniti. I isto da im netko ide ista napravit nazao, i pokazuje nepostovanje...bila bi spremna svasta ucinit. |
stvarno pametan i pravedan post.
Moji su roditelji penzioneri, znam i vidim kako se živi. Isto vam je u Bg kao u u LJubljani. Guraju se i ovdje, ali ja ipak sačekam, ne želim i neću da se guram sa njima, imam to poštovanje, i nije to samo u gradskom prijevozu, tako vam je na banki, trgovini ma svagdje. Takvi su, ostariti čemo i mi, ko zna, možda budemo i gori.
Razumjem šta želi Rizmal da kaže, kontam ga, i u pravu je na djelove, neki su toliko bezobrazni da bi jih najrađe nokautirao, dođe ti na misao, ali ja se ipak zadržim, jer, kažem, i ja ču jednom da ostarim, i ako bog da, doživim penziju, možda budem i gori od nekih sad.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|