:: |
Autor |
Poruka |
tamara_blabla Iskusni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 15 Mar 2007 Poruke: 766
|
|
Nisam ni ljubomorna ni posesivna. Protiv naleta depresije se uspesno branim osmehom. Prepoznajem negativne osecaje i ignorisem ih kada ustanovim da pocnu da uticu na moje rasudjivanje.
|
|
|
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...
|
|
Trudim se, mada neko ko me poznaje, vidi to. Ovde je pitanje ljubomorna, posesivna... I nisam i jesam. Pogotovu kada mi je do nekoga stalo. Pokusavam da sakrijem to, ali ON uvek to primeti...
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
ne mogu da kazem da sam apsolutno siruran... ali mislim da mogu uspesno da kontrolisem svoja osecanja. trudim se da nista ne radim impulsivno... kombinujem razum i osecajnost... osecanja su hemijska reakcija, nagon u ljudskom telu (kako jedan broj naucnika kaze) inicirana nekim dogadjajem. Znamo da neke reakcije mogu da budu i lancane. Zamisli te da se vasim osecanjima nesto tako desi. Zivotinje sve rade nagonski i instiktivno. Zbog toga covek ima razum i koristi ga i u svrhe "kontrole osecanja". Umetnost je izbalansirati razum i osecajnost.
Ja najvise imam problem sa kontrolom tuge. Retko mi se desava ali kad se desi vreme mi je jedini spas. Daleko od toga da se bacim u depresiju. Nadjem ja nacina da povremeno skrenem paznju sa tuge ali mi je portebno mnogo vremena da se izlecim.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
svobodan Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Maj 2007 Poruke: 4203 Mesto: iz bgd jbt
|
|
trudim se ali ne ide
|
_________________ Volim Partizan kao oči svoje
|
|
|
|
|
dragana.m ♫♪~unique~♪♫
|
Datum registracije: 19 Sep 2008 Poruke: 9154
|
|
ametist heart je napisao/la sledeće: | Kontrolirate li loše osjećaje?
Da li ih možete prepoznati?
Da li vi to prepoznajete ili se prepuštate da vas loš osjećaj nosi krivim putem? |
Tek od skoro uspevam u tome da se od skoro svega kontrolišem.
Dok sam bila mladja nisam to znala, mislila sam da moram živeti onako kako me život nosi i prepustiti se onim što samnom vlada, a sad je već drugačije.
Jako dobro se kontrolišem i 99,5% uspevam , onaj ostatak je baš onda kad je nemoguće ne zaplakati ili osećati se uvredjenim ili sl. a i čak tu imam kontrolu nad sobom ...
Nedopuštam takodje lošim mislima da utiču na mene.
Negativnim osobama,lošim i zlobnim ili nervoznim (ako baš moram da budem u njihovom prisustvu ili se slučajno zateknem) ne dozvoljavam da utiču na mene loše svojom energijom.
To treba vežbati, takvo nešto se uči vremenom . . .
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Da, kontrolišem loše osjećaje i mogu vam reći da to činim vrlo uspješno, neću reći da sam sama sve postigla, imala sam i pomoć ljudi bliskih i voljenih i stručnu pomoć, jer onakva kakva sam nekada bila nije vodilo ničemu. Više dnu nego površini. Tako da sam naučila da izbjegavam situacije za koje znam da će nekoga koštati čak više nego mene, prvo kroz roditeljski dom, porodicu, prijateljstvo, zatim i na kraju kroz sam posao. Malo truda, pomoći, samokontrole, čitanja knjiga koje vas mogu dovesti do dubokog razmišljanja o postupcima i posljedicama, ako naglo i ishitreno odreagujete na stvar koja vam se poslije čini potpuno nevažna. Život je kratak da bi ga tratili na takve stresove i lijepa riječ, ljubazan nastup...vjerujete manje ćete kroz život imati problema prd svakim vratima i ona će vam se sa lakoćom otvoriti.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
Bobak_BL * Domaci Lazov *
|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
|
|
Citat: | Ljubomora, posesivnost, krize godina, depresije i ostalo.
Da li ih možete prepoznati?
Mene ne love toliko ljubomore ali ih uspijevam prepoznati i neutralizirati.
Posesivnost također.
Sa depresijama zna biti teških bitaka ali uglavnom izlazim kao pobjednica.
Da li vi to prepoznajete ili se prepuštate da vas loš osjećaj nosi krivim putem?
|
pa ziv sam covjek... osjecam sve...naravno da cu biti ljubomoran...
ako volim osobu...i ako za to ima povoda...
hm...moje misljenje o depri... depresija je izmisljenja bolest...
u devedest posto slucajeva...i devedeset i deevet posto oblika depresije...
je cista umisljenost...neaktivnost...i svjesno predavanje...dizanje ruku ...u zrak...
predaju se a da nisu ni pokusali...da se otrgnu od toga...
ja licno sam izlijecio nekolicinu depresivnih...
jednim starim narodnim lijekom...cizmom u guza...
ne kazem i ja kao i svako... imam depresivnih dana...
ali ja ne kukam...i ne tonem...nego se trgnem i ne dam se...
osjecanja je tesko kontrolisati...i bas me zanima sta postene covjek koji kontrolise svako osjecanje...postene pukotina...praznina...
navikne se na to...i polako...prestane da osjeca i dobre vibre...
ja ne bih volio da mu budem u kozi ...kada navece legne da spava...
sve ja vidim i osjecam...i lose i dobro...
kada se lose osjecam...tako i izgledam...ne znam da glumim da mi je dobro ako nije...
s tim sto ako neko pokusa ( to uglavno i ostaje na pokusaju) da mi pokvari raspolozenje...uglavnom ja njemu pokvarim narednih par dana...
znaci na mene niko ne moze da prenese lose vibracije...
odbijam ih ...svojim stitom protiv budala...
krizu godina nemam...niti cu je ikada imati...sve sam radio na vreme...
s tim sto sam uglavnom u sustini... jedno veliko dijete...koje nikada nece odrasti...
volim da se igram i zabavljam...i to cu raditi citav zivot...
sto ne znaci da ne znam...da se ponasam....odraslo... kada to situacija zahteva...
a bespotrebe...da se nesto ozbiljim i glumim...nekog odraslog, namrgodjenog..kretena...
ne pada mi napamet...i kada sam imao sedamanaest... osamnaest godina...
nisam zurio sa odrastanjem... znao sam i tada da cu imati vremena za sve...
e....ja imam samo jedan odgovor.... na vise postavljenih pitanja... on glasi ovako....shock:
smijehom tjeram sve lose od sebe...
kad smijeh ne moze da lose otjera ....znam ja razne metode...
i kako usreciti nekoga ...ali i kako nekome zagorcati zivot da pozali sto se rodio...
vodim se onom starom izrekom...ne diram te...ne diraj me...
ako me diras...budi siguran da cu i ja tebe dirati...
samo sto ja nisam covjek ...koji zavrsava pos'o samo sa pipanjem...
s pipanja ja brzo prelazim na konkretno zavrsavanje posla....
i uvijek svaki posao svrsim...do kraja....kako treba...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti.... |
|
|
|
|
beckham011 Upućeni član
|
Datum registracije: 22 Sep 2008 Poruke: 417 Mesto: планета Земља
|
|
Mene ne nose loša osećanja. Sad ja nosim njih! Preteška su, al' se nekako držim... NIsam toliko težak drugima, koliko sebi...
|
_________________ Нисам писмен па зато не могу да оставим свој поптис овде. |
|
|
|
|
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~
|
|
Ja bih zaista bila losa glumica, ne mogu sakriti svoja osecanja, bilo kakva da su.
Kada sam razocarana odmah se vidi, ne mogu se smejati kada se lose osecam i ako to uradim niko mi nece verovati.
Dobro znam sta je ljubomora ni nju ne mogu sakriti. Srecom moj muz me razume jer je i on ljubomoran. A da nije takavn onda bi bila opsta katastrofa.
Depresija ... Nazalost i to znam sta je, to je bio najgori period u mom zivotu.
|
|
|
|
|
|
denyx Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Avg 2007 Poruke: 25
|
|
nikakko mi to ne uspeva..krajnje sam impulsivan
|
|
|
|
|
|
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
|
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥
|
|
Citat: | Da li vi to prepoznajete ili se prepuštate da vas loš osjećaj nosi krivim putem? |
Mogu prepoznati, naravno. A kontrolirati... Teško. Kako se osećam to trenutno iskazujem, pa mi se ne može puno loših stvari ''skupiti'' i da me zadesi depresija. Ljubomorna nisam što se životnih stvari tiče jer iamm sve, pa nemam na koga i što bit ljubomorna, ne znam kakva bih bila da nemam sve što poželim. A u ljubavi umereno ispod granice normale, jer je to razarač veze-braka. Posesivna takođe nisam... A za ostalo... ma videćemo vremenom još sam mlada
|
|
|
|
|
|
amanbre Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Mar 2009 Poruke: 20
|
|
kontrolisem se sa kolegama i manje bliskim ljudima...ali sa dragim ljudima, e to nekako ne ide...znam bas da puknem u nekim situacijama
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|