:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Svi znamo za ljude koji stalno žale za nekim boljim vremenima, za nekom prošlošću.
Nakad kad su bili mlađi, jači, pametniji...
Nekad kad je bilo ljepše, bolje...
Nekad kad je hrana imala bolji ukus, kad se živjelo bolje...
Vrijeme je jedna od rijetkih kategorija kojoj se nikad ne mijenja kurs.
Jeste li od osoba koje žale za nekom prošlošću? Smatrate li takve osobe romantičnima, ili slabićima, ili mudrima ili...?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
mrgude Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Mar 2007 Poruke: 446
|
|
pa nekad bi se htjela vratiti u djetinjstvo...nekad u skolske dane kad su padale prve simpatije, kad je vidit "njega" bio osnovni problem u mom zivotu....sve je bilo jednostavnije,sad kad gledam nisam imala problema,cak mi je i rat bio manji problem od vidit njega....eh,jes lijepo imati praznu glavu!
znam da cu ostariti i da cu umrjeti, al kao da toga nisam u potpunosti svjesna,kao da je to zapravo za druge namjenjeno. a ja,ja cu uvjek zivjeti bas u ovom vremenu i bit cu bas ovako mlada i kako vremena prolaze ja uvjek za svako mislim isto-bas sad,bas za ovo sam ja tu.
a kad uzmem albume,pogledam sve fotografije i shvatim kolko je toga iza mene ostalo, vidim tu malu bucmastu djevojcicu i shvatim da sam to ja, drzime zena ...moja majka,a sad ja njenih godina na toj slici,a njeno lice ispisano zivotom vec...tad shvatim da sve prolazi i to munjevito leti, i tad postanem tuzna i nekako me stisne u prsima brzina vremena i nepovrat
|
|
|
SmashingPumpkin Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 30 Jan 2007 Poruke: 76 Mesto: Kula nazalost...nemam knjizaru!!
|
|
jedna recenica sve kazuje:
"Secaj se proslosti,zivi u sadasnjosti i misli na buducnost"
uspomene su mac sa 2 ostrice...secanja mogu veoma lako da uniste coveka...
|
_________________ Riot Grrrl!
Rebel Girl!
Feminizam!
Revolution! |
|
|
|
|
Gaglica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 08 Apr 2007 Poruke: 61
|
|
Ne zivim u proslosti, ne mislim na buducnost. Trudim se da zivim u sadasnjosti, u trenutku. Neki mi kazu da je to lose, ali sve dok mi tako odgovara.. dobro je
|
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Nekad bih se vrlo rado vratila u prošlost ali zato jer imam jake razloge za to, jer znam da bih mogla nešto promijeniti i sad bih živjela potpuno, potpuno drugačije.
Ne žalim za prošlošću u smislu kako bih voljela opet to i to proživjeti, nego kako bih voljela da sam bila tog dana tu i promijenila to što sam mogla.
Ali, nisam od onih koji za takvim stvarima plaču i uvijaju sebe u taj plašt. Naravno da uvijek može bolje, naravno da su prije bila bolja vremena.
Ali također i svako danas može bit bolje.
I svako sutra može biti uspješno, neki novi osmijeh, neki ljepši događaj.
Samo čovjek mora bit spreman na sve.
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
zalim za nekim danima u kojima sam bila daleko bezbriznija, daleko spokojnija, i nekako smirenija. No valjda ta neka zrelost dolazi sa godinama pa sam odavno jos shvatila da nema svrhe patiti za danima koji su davna proslost.Jeste tacno, bilo bi lepo kada bih se mogla vratiti unazad i ispraviti neke greske koje sam nacinila u proslosti, kako skorijoj tako i nekoj daljoj, ali sam svesna toga da od toga nema nesta, te cemu onda zaliti i patiti.Treba jednostavno ici napred i tu je kraj
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
živio sam kako sam živio i živim kako živim. ne žalim nešto posebno za prošlošču, ima par stvari koje me proganjaju, kao npr. nezavršavanje faxa, ali šta je tu je. neki poseban žal nemam. sjeti se čovjek prošlosti, to je normalno. a dali je potrebno žaliti za "tim" vremenima, po mome ne. ko zna šta nas čeka sutra, ili čak večeras, treba misliti na sutra, a ne živjeti u prošlosti.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
sasaklaric Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Mar 2005 Poruke: 211 Mesto: rijeka
|
|
ja mislim da oni koju puno (često) pričaju o nekim proslim vremenima imaju problema sa sadašnošću. tj. da su postali previše pasivni te da im je zivot postao dosadan
|
|
|
|
|
|
sandral Odomaćeni član
|
Datum registracije: 30 Jun 2005 Poruke: 1039 Mesto: ...
|
|
Od onih sam osoba koje žive za trenutak... iskreno, ne žalim za ničim što sam učnila do sada jer sam svjesna činjenice da vrijeme ne mogu vratiti niti stvari promjeniti. Idem dalje... i pokušavam što više uživati u svakoj sekundi koja mi se dogodi. A onooga što je bilo raniej se rado sjećam
|
_________________ Život nije vrijeme koje je prošlo... već trenutci koji se pamte... |
|
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
Posto se vreme ne moze vratiti potpuno je glupo zaliti za necim sto ne mozemo uciniti ponovo...Treba gledati sadasnjost i voditi racuna o tome da u sadasnjosti ne pravimo i ne ponavljamo greske iz proslosti...
|
|
|
Eniac Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Sep 2002 Poruke: 183 Mesto: Niz Reku Zivota Plovim
|
|
proslost je dobra samo zato sto se mnogi detalji zaborave, pa je onako u buducnosti idealizujemo...
|
|
|
|
|
|
black_panthera Iskusni član
|
Datum registracije: 03 Mar 2007 Poruke: 761
|
|
Pa ne znam ja osobno o proslosti razmisljam samo o dobrim stvarima toga se sjecam i uzivam u tim dozivljajima od prije ono sto je lose zaboravim, a za ni cim ne zalim. sto je bilo bilo je.
Kazem lijepe trenutke pamtim i ponekad uzivam razmisljati o tome i volim to sto je lijepo prepricavati jer tako to opet na neki nacin prozivljavam, a o losim stvarima niti ne razmisljam.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|