:: |
Autor |
Poruka |
EGO! Stojke's bitch!
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu
|
|
Šta je po Vama obrazovan čovek?
* čovek koji ima diplomu?
* čovek koji puno čita?
* čovek koji ima opšte znanje?
* čovek koji poseduje ogromno znanje iz samo jedne oblasti?
* čovek koji "ima" znanje, ali nema diplomu?
* čovek koji je pismen?
* čovek koji zna da se izražava?
* čovek koji je kulturan, zna da se ponaša u društu?
* čovek koji ne psuje?
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
|
|
|
|
|
Gaglica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 08 Apr 2007 Poruke: 61
|
|
Obrazovan- kad ima neko visoko obrazovanje, kad je strucnjak u svojoj oblasti, a poznaje druge nauke, nacitan, moze da se ukljuci u svaku temu. tako nekako
|
|
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Recimo najviše čovek sa mnogo opšteg znanja i zna kako da to izrazi i prenese drugima
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Čovjek koji je bogat u duši. Jednostavno rečeno.
Čovjek koji ima općenito znanje, koji je informisan o mnogo čemu - ali voljan da pri tom uči još. Voljan da stalno nešto uči i gradi svoj duh.
Ne mora da ne psuje ili nešto drugo.
|
|
|
|
|
|
SmashingPumpkin Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 30 Jan 2007 Poruke: 76 Mesto: Kula nazalost...nemam knjizaru!!
|
|
covek koji zeli da sazna sto vise pored svog znanja koje je pozamasno i zeli da prenosi znanja koja poseduje .
|
_________________ Riot Grrrl!
Rebel Girl!
Feminizam!
Revolution! |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
obrazovan i ucen, mudar itd ne mora znaciti isto...obrazovan je onaj ko ima formalno obrazovanje (znaci zvanicno obrazovanje), ali ono sa sobom ne mora nositi nista vise (trebalo bi...ideja i jeste u tome, ali ne mora)...mudrost, ostrinu duha i uma covek moze imati i bez skole
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
nastasenjka je napisao/la sledeće: | obrazovan i ucen, mudar itd ne mora znaciti isto...obrazovan je onaj ko ima formalno obrazovanje (znaci zvanicno obrazovanje), ali ono sa sobom ne mora nositi nista vise (trebalo bi...ideja i jeste u tome, ali ne mora)...mudrost, ostrinu duha i uma covek moze imati i bez skole | Pametno rečeno!
Sretao sam i obrazovane genijalce i obrazovane gnjide od ljudi.
Mudrost je nešto drugo. Mudrost podrzumijeva spoj znanja, iskustva pa čak i nekih ljudskih kvaliteta koje se i ne uče u udžbenicima.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
mrgude Upućeni član
|
Datum registracije: 14 Mar 2007 Poruke: 446
|
|
za mene obrazovan covjek je osoba s diplomom fakuletata po mogucnosti s doktoratom,koja se izrazava jako kulturno,koja ima jako veliko opce znanje i vidi se da je nacitana i u svakoj temi sudjeluje bez problema.
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
nemam nikakve diplome, zahebo fakultet, ipak sebe smatram obrazovanim čovjekom. znamo kako se ponašati u raznim situacijama, mislim da imam široko opšte znanje. ako gledamo striktno samo obrazovanje u školama i fakultetima, onda sam droljo, ali ako gledam opšte znanje, tu sam negdje oko obrazovanog čovjeka. ne čini čovjeka obrazovanim samo škola, dosta tu i sam život učini.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Obrazovan covjek prvo daje znacenje nekoga ko ima diplomu i diplomsko zvanje sto vece. Medjutim danas to i nije neki kriterij , jer osobno znam mnogo onih koji imaju i doktorsku diplomu ali nisu ni O od obrazovanog insana , ali znam i dosta onih koji imaju zavrsenu samo srednju skolu pa su mnogo vise obrazovaniji od onih s diplomama.
Obrazovanje covjeka nikada ne prestaje pa cak ni onda kada dobije sve moguce diplome i postane strucnjak u svome zanatu..covjek stalno mora da cita i uci , da se obrazuje.
Za mene je obrazovan covjek onaj koji pored diplome koja mu omogucava posao neophodan za bolji zivot , treba da zna da koristi vokabular , koji i pored onog opceg znanja i dalje usavrsava svoje znanje i prosiruje ga u svim segmentima.
Mislim da covjek ne mora biti doktor nauka kako bismo za njega rekli da je obrazovan.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
carpe diem Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 09 Jan 2005 Poruke: 719 Mesto: Novi Sad
|
|
puno nas se vrti oko pitanja diplome kada pricamo o obrazovanju, a sve mi se to cini kao brkanje procesa i sustine. vrednosti kontrolisu fucking institucije. nesto ne stima u tome da se obrazovanje brka sa strucnoscu ili diplomom. to su usloge, nista drugo. mislim da se ovo ne odnosi samo na obrazovanje. Isto tako se i briga o zdravlju brka sa lecenjem, sigurnost sa policijom i razni drugi primeri... Razne ustanove navodno treba ostvaruju neke vrednesti a za svoje unapredjenje traze pare. Po misljenju drustva, neodgovorno je sam sebe leciti, biti samouk ili uopste pouzdati se u samog sebe. Ako ovaj trend se nastavi imacemo ustanove koje postoje radi samih sebe, stancuju ljude sa odredjenim vrednostima i sluze potrosackom drustvu, gde se jaz izmedju bogatih i siromasnih sve vise produbljuje jer je svaka potreba zadovoljena ustanovom koja stvara nove slojeve bogatih i siromasnih. vrednosti ne smeju biti podlozne kontroli tog tipa.
|
_________________ Put do zvezda je samo etapa kruznog puta do sebe, i ako znas precicu nema potrebe da se puno lomatas po bespucima.Ne bato... Stigao si cim krenes...Cilj nosis skriven pod kaputom, istetovoran na grudima kao metu... |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Obrazovan čovjek ne može bez diplome,da bi ostao na tom nekom zavidnom nivou obrazovanosti mora jako puno čitati,ali ne samo stručnu literaturu.Mora širiti znanje i poznavati elementarne stvari svih naučnih oblasti.Podrazumjeva se da takav čovjek zna pisati,lijepo se izražavati,kulturno se ponašati u svakom društvu,i ne koristi psovke.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|