www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

- moral VS uživanje u životu -
Strana 1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Godine: 34

Datum registracije: 25 Sep 2006
Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 26, 2007 5:12 pm    Naslov poruke: - moral VS uživanje u životu - Na vrh strane Na dno strane

Da li smatrate da ne možete uživati u životu ako ste moralni?
Da li uživate u životu, ljubavi, sexu i sl. samo ako ste nemoralni?

Da li uživanje equals blud, nemoral?

Šta je za Vas blud, nemoral?
Kakva vrsta "uživanja" je za Vas moralna?
Da li Vam je moral bitan?
Da li ste moralni i koliko?
U slučaju da ste težak moralista, koliko Vas to ograničava?

U svom odgovoru bih Vas zamolila da se postavite kao osoba koja živi u 21. veku i kao osoba koja živi u 19. veku!

Takođe bih Vas zamolila da mi odgovorite na SVA pitanja!

Hvala! Very Happy

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *
Exclamation Being In Total Control of Herself Exclamation

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 26, 2007 5:28 pm    Naslov poruke: Re: - moral VS uživanje u životu - Na vrh strane Na dno strane

EGO! je napisao/la sledeće:
Da li smatrate da ne možete uživati u životu ako ste moralni?
Da li uživate u životu, ljubavi, sexu i sl. samo ako ste nemoralni?

Da li uživanje equals blud, nemoral?

Šta je za Vas blud, nemoral?
Kakva vrsta "uživanja" je za Vas moralna?
Da li Vam je moral bitan?
Da li ste moralni i koliko?
U slučaju da ste težak moralista, koliko Vas to ograničava?

U svom odgovoru bih Vas zamolila da se postavite kao osoba koja živi u 21. veku i kao osoba koja živi u 19. veku!

Takođe bih Vas zamolila da mi odgovorite na SVA pitanja!

Hvala! Very Happy

Ne. Mislim da se moze biti moralan i istovremeno uzivati u zivotu.

Uzivam u zivotu mada vjerujem da zivim moralno.

Meni uzivanje nije jednako bludu i nemoralu.

Blud i nemoral su za mene ono sto su i po iskrenom vjerovanju.

Moralna mi je ona vrsta uzivanja koja me i najvise usrecuje - s mojom porodicom.

Moral mi jest bitan i vjerujem da sam dosta moralan.

Ja sam 95 kg tezak moralista Mr. Green - zezam se, mislim da je pojam "tezak moralista" malo iskrivljeno definiran. To koliko sam moralista mislim da me ne sputava.

Ja zivim u 21 vijeku i odgovori su ovakvi kakvi su. Nemam namjeru da se postavim kao osoba koja zivi u 19. vijeku. Kad se bolje pogleda - mislim da razlike izmedju vjekova su pre-naglasene.

Mislim da jesam odgovorio na sva pitanja.

Nema na cemu.

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 26, 2007 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne, Aureliano... Pogrešno si me skontao... Wink

Rekla sam da se "poster" postavi kao osoba koja živi u 19 - om veku jer sam ovu temu otvorila za moja mala istraživanja. Wink

Kako osoba razmišlja u 21 - om veku i da se postavi u 19. - poređenje mišljenja i stavova na osnovu toga u kom vremenu se nalazi, mentalitet i uverenja ljudi 19 - og veka, kakva je opšta situacija, položaj osoba... Kontaš? Wink

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 26, 2007 9:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

u 19-om veku (kao i dan danas) je postojala nekrofilija,sodomija,pedofilija,itd.
i ogije su izmisljene odavno vec.
od kada svet postoji zene su varale muzeve sa komsijama,deverima,ocevima,konjusarima,vatrogascima Very Happy
muzevi "varali" zene sa najboljim im prijateljicama,sestrama,sluskinjama..
u svim vekovima su postojale vredni i bezvredni stavovi prema zivotu
i zadovoljstu u zivotu.
ljudsko bice samo inteligencija odvaja od zivotinje...
inteligentno bice zna gde je granica a
zivotinja samo sledi svoj instikt
eto

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 26, 2007 10:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hvala, ali mi baš nisi odgovorila na pitanje.... Rolling Eyes

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 26, 2007 10:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne, Aureliano... Pogrešno si me skontao... Wink

Rekla sam da se "poster" postavi kao osoba koja živi u 19 - om veku jer sam ovu temu otvorila za moja mala istraživanja. Wink

Kako osoba razmišlja u 21 - om veku i da se postavi u 19. - poređenje mišljenja i stavova na osnovu toga u kom vremenu se nalazi, mentalitet i uverenja ljudi 19 - og veka, kakva je opšta situacija, položaj osoba... Kontaš? Wink

Meni se cini da si ti mene pogresno skontala. Ja sam rekao da ne zelim to uciniti. Zasto ne zelim: jer jednostavno nemam osobno iskustvo zivota osobe iz 19. stoljeca pa bi svako misljenje ili opis bilo plod vjerovanja kako se zivjelo onda. A to vec nije objektivno, zar ne?
A i potpuno se slazem s onim sto je napisala please. Sve je to i onda postojalo - i pedofili i vanbracna varanja i homosexualci itd. itd. itd. (o takvim stvarima imas zapise iz drevne Grcke i Egipta npr.).

knknpnkn
* Đavolkova žena *
* Đavolkova žena *

Godine: 46

Datum registracije: 03 Dec 2004
Mesto: Zemlja cuda

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 27, 2007 10:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa, trudim se da moja uzivanja, ostanu u granicama moralnog. E sad, sam pojam "moralnost" je diskutabilan. Za nekoga je nesto nemoralno, sto je za mene moralno i obratno. Moja uzivanja nemaju posledice NI PO KOGA i meni je to najbitnije. Svojim uzivanjem ne ugrozavam nikoga, ali nikoga i ponavljam-to mi je najbitnije. Nisam ekstremista. Trudim se da budem moralista, ali bi mi zvucalo isuvise hvalospevno, da za tebe tvrdim da sam moralista. Mislim da jesam. I trudim se da zivim moralno, po mojim i nekim "opsteprihvacenim" standardima. Ne uzivam u ekstremitetima i u nekim stvarima, gde bi bilo ko bio ugrozen, prosto jer se "tako desilo", da mi te neke nemoralne "radnje" ne prijaju (orgijanja, prevare, sodomija........), pa samim tim nisam ni ogranicena u svojim uzivanjima. Moje je najvece uzivanje, sto kaze aureliano-moja porodica (moji roditelji, sestre, njihova deca, brat i moja ljubav). Moje je uzivane svaki trenutak proveden sa osobama koje volim. Moje uzivanje su prijatelji. Odlazak na kafu, rucak, setnju, plazu......sa voljenim ljudima. Moje uzivanje je seks sa JEDNOM Very Happy osobom koju volim. Moje uzivanja je da usrecim nekoga, nebitno da li ga znam licno ili ne. Moje uzivanje je da pomognem svakome. Da se uvalim na svoju sofu i gledam tv.........tako da, ne mislim nikako da se uzivanje izjednacava sa nemoralom uvek. I naravno, slazem se sa please u sledecem, citiram:
Citat:
ljudsko bice samo inteligencija odvaja od zivotinje...
inteligentno bice zna gde je granica a
zivotinja samo sledi svoj instikt

Wink

Poslednja prepravka: knknpnkn datum Sre Feb 28, 2007 2:17 pm; ukupno izmenjena 1 put

stevasrs
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 47

Datum registracije: 21 Jan 2004
Mesto: Zarkovo

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 27, 2007 5:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

veoma zanimljivo pitanje....uzivanje je ipak ono sto je lepse...ali ja se u ovom slucaju odlucujem za moral...

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 27, 2007 7:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nema na cemu
nego vidim da te "oupsteni" odgovori ne zadovoljavaju
ako nam kazes sta te LICNO muci
mozda mozemo jasnije ispostaviti nasa misljenja (i navike) Wink

Vampirela
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 40

Datum registracije: 31 Avg 2006
Mesto: Tamo gdje je on...

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 28, 2007 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mislim da je licni moral jako bitan, ali ko kaze da moralna osoba ne moze uzivati u zivotu??? biti moralan ne znaci otici u opatice. mozes izlaziti, piti, provoditi se i uzivati u svim drugim ljepotama zivota i to ne znaci da si nemoralan. za mene je nemoralno svaku noc spavati sa drugim deckom, skinut se go u nekom lokalu ili praviti kojekakve glupe scene, a sve ostalo je sasvim normalno i moralno.

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 28, 2007 3:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

please je napisao/la sledeće:

nema na cemu
nego vidim da te "oupsteni" odgovori ne zadovoljavaju
ako nam kazes sta te LICNO muci
mozda mozemo jasnije ispostaviti nasa misljenja (i navike) Wink

E, ovako...
Imam domaći iz književnosti. Tema je 19. vek - "Ana Karenjina".
Moj zadatak je da dokažem da se može uživati u životu ako si moralan; da li moraš da budeš nemoralan da bi zadovoljio neke svoje "potrebe"; šta se podrazumeva pod terminom "nemoralan" i "moral/an"....
Sad kontaš šta mi treba? Wink
Moram da uporedim društvo danas (tj. njegova shvatanja) i društvo 19 - og veka.
Znači, ugledam se na delo i analiziram ovo, ali sa psihološkog aspekta i ličnih stavova.
Što se tiče sebe, znam šta mislim Mr. Green , ali me zanima i šta misle ljudi koji žive sa mnom u ovom veku.
Uzela sam i neke knjige iz psihologije kako bih videla kako se tumače moral i sl.
To me sve zanima kako bih što bolje uradila. Embarassed

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 28, 2007 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

19. vek je doba lažnog morala, plemićki život je i u 'Ani Karenjini' prikazan kritički i satirično. Oni koji su bili hrišćani, nosili su u sebi najgoru mržnju; u visokim krugovima se raspravlja na dubokoumne-religiozne, političke teme, a onda se ubrzo pristupa ogovaranju, čime se na videlo iznosi istinska malograđanština; pričaju se hvalospevi o moralu, poštenju, vernosti, ispravnosti, a javna je tajna istinsko prostituisanje. Sudili su drugima, iako je njima najpre trebalo biti suđeno.

Nažalost, uvek će biti lažnog morala, licemerstva, zala...19. vek je samo plastičan primer pun extrema, pa time sve to dolazi do još većeg izražaja i deluje gnusnije. Danas su (delimično) srušeni izvesni tabui i otvorenije se diskutuje i dela, ali je hipokrizija univerzalno, svevremeno neizostavna.

Nadam se da sam odgovorila na tvoju temu Wink

A što se tiče ovoga Arrow 'Moj zadatak je da dokažem da se može uživati u životu ako si moralan; da li moraš da budeš nemoralan da bi zadovoljio neke svoje "potrebe"', ovde se postavlja pitanje kriterijuma šta je moralno, a šta ne, šta je reper za merilo.

Ako bismo nemoral doveli u vezu sa bludom, kriminalom, i sl. , sa čime se obično poistovećuje, šta su onda tvoje potrebe Rolling Eyes ?! Onda se dolazi do zaključka da se zasigurno jedino zdravo i bezbrižno uživa u životu živeći moralno Wink (što se, kad malo bolje razmislim, dotiče i hedonizma Smile)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> - moral VS uživanje u životu - Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 1 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon