:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Kad je u pitanju sluzenje vojnog roka, tj. vojska u vasoj domovini, zemlji u kojoj zivite - da li bi radije htjeli da imate obaveznu vojsku (kao sto je npr. bilo za vrijeme SFRJ) ili dobrovoljnu/placenu vojsku (kao npr. u SAD)?
Sto mislite koji je nacin bolji i efikasniji?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
Mislim da je dobrovoljna vojska mnogo bolje resenje ali da neki kratak kurs o osnovnim stvarima (zbog slucaja rata i opste mobilizacije) bude obavezan,doduse kako se oruzije koristi na ulicama ne treba nam nikakva obuka....
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Citat: | Mislim da je dobrovoljna vojska mnogo bolje resenje ali da neki kratak kurs o osnovnim stvarima (zbog slucaja rata i opste mobilizacije) bude obavezan |
I u ovome se slazem sa tobom
Na ovu temu bi se moglo iz hiljadu razlicitih uglova raspravljati...Ali mislim da svako ima pravo na izbor. Jedno je napad, a drugi je odbrana.
I verovala sam da je sama svrha vojske da u slucaju napada postoje ljudi koji ce znati da se bore. A koja je onda svrha civilnog sluzenja gde 9 meseci "vojnici" izigravaju kurire i fizicke radnike, a da pusku nisu ni videli?
Odbrana bi bar trebala da bude cilj svakog gradjanina, tako da za slucaj te potrebe (ne daj Boze) trebao bi neki kurs osnovnih stvari da postoji. Dok napad za neke ciljeve i ambicije koji mozda i nisu sopstveni ne vidim zasto bi se iko zeleo boriti i ginuti. Tako da za te svrhe definitivno placena vojska, pa ko zeli nek izvoli.
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
poison ~Chase The Sun~
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤
|
|
ja sam za obe varijante.glupo mi je da vojska nije obvezna iz tog razloga sto kad dodje do rata, mogli bi se svi borit uz sigurno povoljniji rezultat jer imaju neko iskustvo i znanje.ovako vecina ljudi nije raspolozena za dobrovoljan vojni rok dakle treba ih natjerat jer ko ce nam inace branit zemlju kad do tog dodje naravno nisam sad za neke duge rokove u kojima vojnici ciste sume i wc, nego za nesto kratko kako bi se stekla osnovna iskustva i znanja da ne dodjes u rat ko da si opo s kruske
opet sam i za placenu vojsku jer su oni stalno u formi i specijalizirani su.meni je cisto jadno kad muskarac ne odsluzi vojni rok ako vec nema dobar razlog za to.inace nekad razmisljam o tom da bi trebalo uvest i zenama obvezno ko sto neke zemlje imaju al nisam jos sama sa sobom nacisto kad se radi o ovoj ideji.moram malo razradit
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
rizmal je napisao/la sledeće: | Mislim da je dobrovoljna vojska mnogo bolje resenje ali da neki kratak kurs o osnovnim stvarima (zbog slucaja rata i opste mobilizacije) bude obavezan |
Auuuuu rizmale citash mi misli
|
|
|
|
|
Теодул Banovan! Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 24 Feb 2007 Poruke: 504 Mesto: Srce, a u srcu SRBIJA!
|
|
Dobrovoljna.. naravno
|
_________________ "Svaki pedalj nase SPRSKE ZEMLJE SVETE, brane nam junaci iz KOZARSKE PETE!!!" |
|
|
|
|
mar4kos Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 09 Dec 2006 Poruke: 115
|
|
obavezno dobrovoljne vojne snage
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Obavezno odsluzenje vojnog roka, ne vise od 2 meseca u prvoj godini. I onda kasnije svake godine po nedelju dana do najvise dve nedelje. Eto tako da se ne zaborave stvari, da smo uvek u pripravnosti.
I po mogucnosti da drzava plati pune plate svim radnicima koji su otisli na vojne vezbe.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
stevasrs Upućeni član
|
Godine: 47
Datum registracije: 21 Jan 2004 Poruke: 305 Mesto: Zarkovo
|
|
obavezna...definitivno....ovo je Balkan...
|
|
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
kao zensko cu da ostavim moju rec i da zbrisem odmah,naravno
mislim da bi svi trebali imati obavezni rok ali kratak.
tek toliko da se nauci drzati puska
a posle ko voli-nek' izvoli ostati citav zivot ako hoce,jeli
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 44
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Ovdje u Sloveniji je sad profi vojska, dakle ko voli nek izvoli. Ja vojsku nisam ovdje odslužijo, slab vid sam imao, pa su mi odlazak odgodili na 3 godine, ali eto, posle 4 godine nisam dobio nikakvog poziva u vojsku, a posle su počeli sa profesionalizacijom vojske, a ja sam dobio posao, tako da mi sad nije u interesu da idem u vojsku. Ja sam za profesionalnu vojsku, tako dobijemo vojnike koji su stvarno (nadam se ) spremni braniti državu. Ipak, mislim da bi trebalo svim muškarcima i ženama pokazati kako i šta u slučaju rata.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
Mislim da je bolja dobrovoljna odnosno profesionalna vojska!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|