:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Da li smo ikada uistinu nezavisni ili samo umisljamo da jesmo?
Da li je nezavisnost precijenjena?
Mislite li da ste nezavisna osoba u svakom pogledu ili ste ipak zavisni o drugim ljudima, organizacijama, potrebama?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Nisam baš potpuno nezavisna, težim ka tome. Ali nisam nezavisna od nekih potreba, ponekad želim sjesti u kafe da mi netko drugi spremi kavu jer eto se meni ne da. Neću je sama sprijemiti baš tad, ali sutradan možda hoću. Što se tiče zavisnosti o drugim ljudima, samo od roditelja jer oni još uvijek plaćaju moju silnu školarinu, obezbjedili su mi krov nad glavom ovdje u beogradu. Ne nazivam to nekom zavisnošću, neću ja umrijeti ako oni to ne rade, najvažnija mi je njihova ljubav. Ali ipak, ne bih uspjela stići dovdje da nije bilo njih. Oni mi trebaju svakog trena...
|
|
|
|
|
|
srna2422 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402
|
|
zar covjek ikada moze biti potpuno nezavisan???
|
_________________ Marriage is the triumph of imagination over intelligence. |
|
|
|
|
Bestija_NeOpravljiva Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 06 Apr 2005 Poruke: 188 Mesto: Banjaluka
|
|
Nisam potpuno nezavisna, niti to zelim biti.
Financijski sam samostalna.
Samostalna sam u mnostvu stvari potrebnih za zivot, ali nezavisna od bilo koga ne.
Treba mi topli zagrljaj, jako cesto. Treba mi razumjevanje. Treba mi ljubav, da bih mogla biti istinski ispunjena i sretna.
Nezavisnim (apsolutno nezavisnim, onako kako ja na to gledam) smatram covjeka koji je potpuno emocionalno distanciran od svih ljudi oko sebe, koji je sposoban i spretan, a okrenut samo prema sebi, svojim potrebama i svom zadovoljstvu...
Ali u sustini takav covjek bi bio vise masina, robot, nego covjek od krvi i mesa.
|
_________________ Zivot na Zemlji je skup, ali barem ukljucuje besplatno putovanje oko Sunca.
Bigamija - jedna zena previse.
Monogamija - takodje. |
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
Potpuna nezavisnost je nemoguca. Uvek zavisimo od necega, manje ili vise.
|
|
|
|
|
|
thorn Odomaćeni član
|
Datum registracije: 30 Jul 2005 Poruke: 1031
|
|
ste se tice nezavisnosti u materijalnom ili biznis smislu, tu sam totalno nezavisna....uvek bila i uvek planiram da budem.....bez kompromisa......sto se tice nezavisnosti u svakom drugom smislu, e to je vec druga prica......zavisna sam emotivno o mojoj porodici, prijateljima, zavisim o prvoj jutarnjoj kafi, o iPod-u (previse ), i o puno drugih stvari bez kojih nemogu da zamislim uspesan dan.......mislim da nezavisnost nije precenjena.....imala sam puno prilika da vidim probleme kroz koje su prolazili ljudi bliski meni koji su bili ovisni o nekome......ovisnost coveka natera da postane "lenj" i previse opusten, natera coveka na losu naviku ocekivanja necega sto nije zasluzio......ponosna sam jednako i na svoju nezavisnost a i na svoju ovisnost jer misllim da sam nasla pravi balans izmedju to dvoje da mogu da vodim miran i uspesan zivot, i da budem sigurna da zahvaljujuci svojim sposobnostima mogu da razmrsim bilo kakav cvor, ali i da isto tako imam na koga i umem da se oslonim na drugog kada je to potrebno.......nezavisna ovisnica, to sam ja..............
|
_________________ originalan pisac nije onaj koga niko ne kopira.....vec onaj koga niko ne moze kopirati......
diplomata je onaj ko cetiri puta meri pre nego sto nista ne kaze........ |
|
|
|
|
EGO! Stojke's bitch!
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu
|
|
Kao osoba sam nezavisna, ali sam zavisna jer ja ipak imam samo 16 godina i moja mamica se brine o meni.
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
|
|
|
|
|
[DeNoM] Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Feb 2007 Poruke: 20
|
|
Ne vjerujem da mozemo biti potpuno nezavisni.
|
_________________ Jučer sam bio hrabar, htio sam promijeniti svijet
Danas ću biti pametan, promijenit ću sebe.... |
|
|
|
|
Trfac Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 04 Feb 2007 Poruke: 85
|
|
svako ko misli da je nezavisan je u zabludi,jer covjek uvjek zavisi od neceg ili nekog.
|
|
|
|
|
|
Maja_marijana Upućeni član
|
Datum registracije: 04 Sep 2006 Poruke: 256
|
|
nemoguce je biti skroz nezavisan
|
|
|
|
|
|
tamara_blabla Iskusni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 15 Mar 2007 Poruke: 766
|
|
Ne mogu ni misliti o nezavisnosti, jer sam jos uvek na faxu i zavisim od mnostva ljudi ali nadam se da kada ga zavrsim i zaposlim se, uljuljkacu se u neki osecaj da sam nezavisna, iako znam da to nikada necu biti.
|
|
|
|
|
|
anonimni_surfer Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jun 2007 Poruke: 27
|
|
gotovo nikada nitko nije nezavisan, svatko je o nečemu ovisan.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|