:: |
Jeste li više liberalna ili konzervativna osoba? |
Više sam liberalna osoba (ljevica) |
|
50% |
[ 14 ] |
Više sam konzervativa osoba (desnica) |
|
17% |
[ 5 ] |
Čista sam sredina |
|
32% |
[ 9 ] |
|
Ukupno glasova : 28 |
|
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Dakle kakva su vaša stajališta, jeste li više liberana (ljevičarski orijentirana) ili konzervativna (desničarski orijentirana) osoba?
Naravno, svi smo mi na svoj način unikatni. Netko može biti čak i potpuno liberalan ili potpuno konzervativan ali kad malo bolje razmislimo svatko od nas može imati miješane stavove, u nekim stavovima biti više lijevo a u nekim više desno orijentiran...
Socijalno-politički za sebe vjerujem da sam više liberalno orijentiran. Zašto: zato jer mislim da npr. čovjeka od životinje treba dijeliti suosjećaj za druge, briga o onima koji su imali manje sreće, briga o slabijima. Uistinu vjerujem u jednakost spolova, religija, rasa i prakticiram isto... nije to samo fraza. Mislim da su pravednija i ljudskija državna uređenja bazirana na socijalnom pravu.
Religiozno vidim se blago naslonjen konzervativizmu mada je to vrlo teško to ispravno opisati. Vjerujem u Boga, nisam ateist. Vjerujem da je ubojstvo svakog živog bića zločin, ukljućujući tu i fetuse. Ne podržavam rat ni u kojem slučaju, bio to međudržavni, međuvjerski... Protivim se abortusu. Vjerujem u važnost porodice.
Ekonomski sam pretežno konzervativna osoba, dakle vjerujem u to da prvo treba zaraditi pa potom potrošiti. Na mikroekonomskom planu (porodica) posebno stojim uz to da se treba držati plana i budžeta a izbjegavati kredite koliko je to moguće. Makroekonomski također nisam baš za zaduživanja...
Filozofski definitvno više liberalac, mada često pragmatičar.
Humanistički naklonjen liberalizmu. Mada se mogu uputiti zaslužene kritike i desnici i ljevici za zablude i hipokriciju, konzevativizam ima puno deblji dossier. Ipak su ljudi s desnice učinili mnogo više zla protiv čovječanstva nego ovi s ljevice.
Kako vi sebe vidite?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
Liberalan sam sto se svega tice
|
|
|
|
|
|
Nikola_BG Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 96
|
|
U 99% slucajeva sam liberalan.
Svaka promena je kod mene dobro dosla.
Jedino ne mogu da prihvatim ni jednu promenu koja je radikalna(drasticna)!
|
_________________ Volim narodnjake |
|
|
|
|
cimlia Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 61
|
|
Ja sam sve u svemu apolitican tip..a kad bi se morao oprijedjeliti,onda definitivno liberalac
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Ja sam teski konzervativac. Cesto mislim da je trebalo da zivim u periodu od pre 100-200 godina, kada se za rec gubila glava, obraz nije mogao da se kupi, a vrednost coveka se merila na osnovu njegovih dela.
Danas, kada su homoseksualci sasvim normalna stvar, orgijanje devojcica i decaka od 14 godina svakodnevna pojava, kao i nekakva dum-dum, hip-hop, opa-cupa muzika uz koju se napucas u venu i mislis da si osvojio svet, a globalizacija progutala sve ono sto nas je razlikovalo od drugih, ja prosto ne mogu da se snadjem.
Ukratko receno, sve sto je vekovima bilo nenormalno i nemoralno, danas je uobicajeno. Za mene je to jos uvek nenormalno i nemoralno.
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
U jednom pogledu na danasnjicu sam liberalna ali sam u vecini slucaja konzervativna
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
crna_opasna_maca Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 02 Sep 2006 Poruke: 136 Mesto: Novi Sad
|
|
Liberalna u svemu..
|
_________________ ..jer usne su mi trnje i ranice te znaj, a oci su mi crne ni pakao ni raj.. |
|
|
|
|
nektarinica Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Mar 2006 Poruke: 375 Mesto: Singidunum
|
|
Ja sam neka sredina...sto se svega tice.Neke stvari me uopste ne doticu a neke tako jako da ludim!!!Zavisi od situacije.
|
|
|
~brza~ Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik
|
|
zlatna sredina 8)
ali za većinu stvari liberarna
|
|
|
|
|
|
tamara_blabla Iskusni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 15 Mar 2007 Poruke: 766
|
|
Vise liberalna nego konzervativna.
|
|
|
|
|
|
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*
|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257
|
|
Vise konzervativna-Desnica
|
|
|
|
|
|
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
zlatna sredina u svemu, negdje ću možda više ispast konzervativna , negdje liberalna, ovisi o čemu se priča, u kojoj situaciji se nađem, sve ovisi od okolnosti i različitim pogledima na život i svijet
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|