www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Humanitarne akcije
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
KatriX
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 15 Okt 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Dec 17, 2006 7:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Davala sam koliko sam mogla.Kada su izbeglice bezale i prolazile kroz nase tadasnje mesto secam se da smo svi drzali dzakove pune hrane i davali.Takodje sam davala odecu.Ona koja meni vise nije potrebna ili mala.Sve u crveni krst.Na ulici ne volim nikome da dajem novac.Jednom se desilo da je jedna stara zena pokucala na vrata i trazila krisku hleba.Bila sam bas onako zatecena..Naravno dala sam joj,i jos onako u bunilu gledam u belo.Krecem za njom da je pozovem posle nekih 1-2 min.,od nje ni traga ni glasa..Nije mogla toliko da se udalji za kratko vreme..Cudno.. Rolling Eyes Rolling Eyes

carpe diem
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 09 Jan 2005
Mesto: Novi Sad

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 21, 2006 2:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obicno ne dajem pare. Volontiram i radim u humanitarnim organizacijama, sto ce reci da nemam lovu da dam ali zato imam ljubavi, vremena i energije da pomazem ljudima koji su marginalizovani. Kada dajem vec pare to dajem iskljucivo organizacijama (onim kojima znam kako rade) jer oni imaju plan kako dugorocnije da pomognu ljudima kojima je pomoc potrebna. Ukoliko sama im dam pare oni ce verovatno to potrositi na hranu, odecu ili sta vec a neka organizacija ce im srediti kurs radnog osposobljavanja i poslic od koga ce ti ljudi zaradjivati. Jedino sam prema malim Romima slaba. obicno ih pozovem da im kupim nesto u pekari pa klopamo zajedno.

Put do zvezda je samo etapa kruznog puta do sebe, i ako znas precicu nema potrebe da se puno lomatas po bespucima.Ne bato... Stigao si cim krenes...Cilj nosis skriven pod kaputom, istetovoran na grudima kao metu...

ljubica1105
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 21 Jan 2006
Mesto: BENKOVAC

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 22, 2006 1:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zasad ne no kada budem starija hocu sigurno

Bosancheros
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 22 Dec 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 22, 2006 3:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nikad! Te pare nikad ne idu onome kome su namijenjene, netko od toga ima debele koristi.

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Godine: 34

Datum registracije: 25 Sep 2006
Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 22, 2006 4:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne dajem pare jer mislim da to ne ide onima za koje se uzimaju pare.

Ali ipak... U stvari, dajem! Kad god u skoli ima neka humanitarna akcija dajem. Ne zato da se ne bih izdvajala od ostalih, nego... Mozda gresim dusu. Mozda ponekad i ode ljudima za koje je trazeno, ali to jedno veliko mozda...

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *
Exclamation Being In Total Control of Herself Exclamation

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

Godine: 41

Datum registracije: 18 Okt 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 22, 2006 5:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

EGO! je napisao/la sledeće:
Ne dajem pare jer mislim da to ne ide onima za koje se uzimaju pare.

Ali ipak... U stvari, dajem! Kad god u skoli ima neka humanitarna akcija dajem. Ne zato da se ne bih izdvajala od ostalih, nego... Mozda gresim dusu. Mozda ponekad i ode ljudima za koje je trazeno, ali to jedno veliko mozda...

ufff kad se sjetim skupljanja para za bolesnu djecu po školama...razrednica bi izabrala nekog učenika koji će te pare čuvati, pa bi na kraju dobar dio potrošio

-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja?

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 49

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 31, 2007 6:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne, ne dajem. Pre se raspitam shta je potrebno. Pare u dzep, odem i kupim tu potrepshtinu. Problem reshen.
Ovako da dam, neeeeeeeeeeeeeee. Nikada vishe.

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 31, 2007 9:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uvijek kada imam visak novca udijelim sadaku.
Sto se tice pozivanja na telefon ili humanitarne koncerte nemam bas vremena da odem na koncert , ali ponekada okrenem broj ako je nekome pomoc potrebna.

Svi znamo da je nedavno bila velika akcija za skupljanje pomoci malome Viktoru i tu sam nesebicno pruzala svoju pomoc ma u kom smislu dab je bila.

Sto se tice prosenja po ulici i po kuci i tada kada imam dam onoliko koliko mogu.
Nedavno me decko ruzio sto sam dala novac momku koji je na stakama isao po tramvaju i prosio , jer on zna da ce on taj novac popiti u kafani.

Ja to gledam ovako...On je prosio za svoje zdravlje ili zivot , ja sam imala novaca viska i udijelila sam kao sadaku i nema pogovora.
Ako laze on tada sebe laze kod Boga pa nek za to pred Bogom odgovara.

Kad mogu i koliko mogu obavezno udijelim sadaku.

anonimni_surfer
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Jun 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 22, 2007 1:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne dajem novac u humaniterne akcije jer ga nemam ni za sebe dovoljno. kada bih imao dovoljno za sebe uložio/poklonio bi novac za treniranje pasa vodiča slijepih osoba.

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 4:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krenuću ovu poruku sa definicijom humanosti po Wikipedia-i ...

Citat:
Čovečnost (u nekim krajevim čojstvo) ili humanost je aktivan odnos prema ljudskim vrednostima, posebno prema drugim ljudima. Humanost posebno podrazumeva brigu prema ljudima koji nisu u mogućnosti da zadovolje svoje osnovne ljudske potrebe. Odnos humanosti ne podrazumeva stvaranje zavisnosti slabijega, već, naprotiv, poštovanje ličnosti svake osobe i osnaživanje njenih potencijala. Citat: „Junaštvo je da sačuvaš sebe od drugog, a čojstvo da sačuvaš druge od sebe.“

Ja kao osoba kada god imam mogućnosti ja podarim koji dolar u donacijama pošto je to ipak nešto što retko ko shvata .. da svaki dolar podaren nekoj osobi znači mnogo dok nama nije ništa ... toj osobi ne pomažete samo vi .. znači ne treba da se sad nešto rasplamsavamo sa parama i da dajemo na hiljade dolara ( evra ) ... ali ako jedna osoba da 5 .. druga 5 .. to je već 10 dolara dato u vezi neke humanitarne akcije ..

Kao jedan od predstavnika humanitarne organizacije Srbi za Srbe sam organizovao humanitarnu utakmicu u kojoj smo, ni manje ni više, skupili preko 2,000 kanadskih dolara i poslali toj organizaciji ..

Evo dela mog izveštaja koji sam napisao .. čisto samo da vidite kako je ta akcija izgledala

Citat:
После веома успешне организације хуманитарне утакмице желим да вам напишем моје мишљење и моје личне осећаје поводом ове сјајне акције. Као неко ко је заљубљеник у фудбал од малена, ова акција ми се свидела од почетка и од првог контакта са навијачима из "Ultra Serbs '06". Имао сам неки осећај да ће ово бити супер и да ће све бити без проблема и нисам се преварио.

Дошао сам у Торонто по договору око 13 часова и веома брзо сам се нашао са организаторима ове утакмице. Они су ми објаснили шта се ради и какав ће ток манифестације бити и одмах ме изненадили. На улазу су могле да се купе улазнице по цени од 20 канадски долара као и мајице са натписом "Срби зa Србe" - I ja sam jedan по цени од 15 долара а исто тако су се делиле и кесе са натписом наше организације.

Прво је одиграна утакмице њихових јуниора који су доказали да Бели Орлови не морају да брину за таленат у будућности да би негде око 15 часова почела главна утакмица.
На трибинама је било око 100ак људи а било би их више да је време било боље али је ипак све протекло у најбољем реду. Посебну пажњу је привукло долажење Ултра Срба за време загревања пред трибине и отпоздрављање људима који су дошли да помогну овој акцији а њихова слика пред њиховим банером који је стајао на трибинама ће остати једна вечна успомена на почетак сарадње између наше организације и ове изванредне групе навијача.
На почетку манифестације су исчитана имена свих који су играли а такође су и свиране химне. Утакмица је била хуманитарног тока тако да су се већина играча чувала од повреда. На самом почетку почела је да пада киша али то уопште није омело верне навијаче Белих Орлова који нису играли из оправданих разлога да уз хармонику и даље певају под накривеним делом стадиона и направе прелепи амбијент.

Слике су већ постављене у галерији а обавештен сам да је Жељко Божин правио и видео снимак и да ће снимак бити веома брзо реализован па ћу то поставити у што скоријем року како бих могли да осетите макар и преко видео снимка како је то било.
Желео бих у своје име као и у име целе организације да се овако јавно захвалим свим Ултра Србима као и Белим орловима на овако племенитој акцији и надам се да ћемо имати доста оваквих акција у будућности.

Najvažnije iz svega ovoga je to da su Ultra Serbs kao navijači tima iz Toronta insistirali na tome da nema individualaca koji su pomogli nego da je to ceo tim pomogao .. znači humanost .. pomaganje .. nema veze koliko je ko učestvovao .. važno je da se učestvuje ..

Anđela
inso umjetnica
<b>inso umjetnica</b>

Datum registracije: 18 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 9:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jesam, prije, ugl u nekim dječjim akcijama i jako sam u tomu uživala, nevjerojatno mi je bilo koliko osmijeh jedan može da me uštine u srce, znači, to je fakat najbolji osjećaj na svijetu.
To su bile prave humanitarne akcije, nije se djelilo svakomu tko naiđe , nisam nikad izigravala Robina Huda. I prije godinu dana sam pomagala u jednome projektu UNICEF-a i to me je baš onak.. jako lijepo iskustvo za mene a i sretna dječica.
Tko bi rekao, ja? Smile

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 10:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^zasto da ne. Doduse decici je uvek lepo davati,ma prosto se lepo bre osecas.
Da ucestvovala sam u mnogim akicijama. Neke su bile prave, za neke su nas sigruno prevarili..to se nikad ne zna.
Neke smo pokretali mi "djaci" samoinicijativno, nekada su nam se obracali za pomoc..

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Humanitarne akcije Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon