:: |
Autor |
Poruka |
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Naravno da nisu, ima mnoga su uskracena, i treba da se borimo da ih ostvarimo.
|
|
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
Ljudska prava se ne postuju ni kod nas a ni u jednoj drzavi.
|
|
|
|
|
|
LaNa83 rizmalovo srculence
|
Godine: 40
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd
|
|
Ljudska prava-cista zabluda !!!!!Mogu oni ta prava i da iscrtaju u ustavu al ono sto se nas tice je njihov odnos prema ljudima nevezanim za moc i uopste sam odnos ljudi jednih prema drugima...rasne,nacionalne,stalezne pripadnosti samo su deo onoga sto te definise u citavoj toj hijerarhiji ljudskih prava..imas ime i moc imas i prava!!!! nemas nista od ponudjenog - boris se sam za svoja prava...
|
|
|
koha Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Okt 2006 Poruke: 5
|
|
Divno napisana na papiru,aili i praksi očaj.
|
|
|
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
Ovde se ta prava toliko postuju da to postaje preterano i prelazi u anarhiju. Treba to malo ograniciti.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
carpe diem Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 09 Jan 2005 Poruke: 719 Mesto: Novi Sad
|
|
Ne postoji ni jedna drzava gde su ljudska prava u potpunosti postovana. Mada sada se ne bi toliko osvrata na to gde se vise, a gde manje krse ljudska prava. to mi nece pomoci da se osecam bolje kada vidim da prodavac razbija glavu klincu od 5 god zato sto je Rom.
Zanimljivije je pitanje, ko je zaduzen da zastiti ljudska prava! Pored drzave, sudova, medjunarodnih sudova, nevladinih organizacija, to su i sami ljudi, to smo MI! Svi kazu da je krsenje ljudskih prava pogresno, ali kada vide rednike koji rade u neljudskim uslovima nece podrzati njihov strajk...ili kada vide da mama ubija svoje dete od batina, retko ce se naci neko dovoljno hrabar da nazove policiju. Promene ne treba da budu nametnute, one dolaze od naroda i pojedinnaca. budimo realni, drzava/drustvo nikada u istoriji nije napravila dobrovoljno promene koje ce pomoci narodu. prosto drzave su tako spravljene da imaju moc dokle god imaju potlacene. sve promene su donosene strajkovima, revolucijama, pobunama i teskom mukom. Ono sto ustvari pokusavam da kazem je da pasivno nezadovoljstvo nikome nece pomoci.
|
_________________ Put do zvezda je samo etapa kruznog puta do sebe, i ako znas precicu nema potrebe da se puno lomatas po bespucima.Ne bato... Stigao si cim krenes...Cilj nosis skriven pod kaputom, istetovoran na grudima kao metu... |
|
|
|
|
EGO! Stojke's bitch!
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu
|
|
Ljudska prava... Ljudska prava postoje samo na papiru!
Politicari, drzavnici... pricaju o pravima kao o tome sta ce biti za rucak, a u stvari, niko od nas nema prava ni na sta. Pricaju nam o tome kako je svaki covek slobodan. Ma, daj, nemoj me zajeb...
Navescu nekoliko primera vezano za skolu.
Nasim "skolskim Ustavom" je donet "zakon" kojim deca u jednom nastavnom danu mogu da imaju jedan pismeni, jedan kontrolni plus neko odgovaranje. Naravno, niko od profesora to ne postuje. Zasto bi?
Takodje je zabranjeno (i ucenicima i profesorima ) koriscenje mobilnog na casu. Naravno, to je normalno, ali prvenstveno profesori ne postuju to, dok djake salju kod direktora cim neko to uradi.
Tupe nam o tome kako imamo PRAVA da se zalimo na neku nepravdu, a kad to uradimo, pocnu da se zale na nas kako nismo u pravu ili nam govore da ce to sve proci i da nema razloga za brigu.
Govore o decjim pravima tj. kako smo mi zasticeni od toga da nas roditelji tuku, da smo obavezni da idemo u skolu, da su roditelji duzni da nam placaju vanskolske aktivnosti, ali da li to neko postuje? Naravno, da ne!
Govore kako je samo istina bitna, a kad nekome tata dodje i odresi kesu, onda povredjena nema prava na zalbu i sl.
Govore da su svi ljudi jednaki. Djavola! Kad u Srbiju dodje neki stranac, pogotovo Hrvat, onda njega osudjuju o nekom zlodelu koje su poocinili njegovi preci.
Ja, naravno, nemam nista protiv druge rase/vere/nacionalnosti i odvratno mi je kad neko ocenjuje coveka po tome i ZBOG TOGA mu uskracuje prava.
Danas nijedan covek nema prava ako nije na nekom visokom polozaju ili ako mu nije dzep pun kako bi mgao da plati "upotrebu" svojih prava.
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
Poslednja prepravka: EGO! datum Pet Dec 22, 2006 9:02 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Idealno_losha Banovan! Опасница ©
|
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 33698 Mesto: Jedno veeeoma ali veeeoma idealno loše mjesto ;)
|
|
Hebo ti ljudska prava... To me bacilo na polugodištu jer nisan bila na 50% nastave..ahaaha..LOL
|
_________________ • Originality is the one thing which unoriginal minds cannot feel the use of. • |
|
|
|
|
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Ljudska prava
:lolj: :lolj: :lolj: :lolj: :lolj:
Auuuu bre, Aureliano, pa ovo je za smehotresno
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
đavolče little sexy devil
|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Maj 2006 Poruke: 9383 Mesto: pakao
|
|
Ljudska prava....postoje,ali se ne poštuju ni ne primenjuju,samo stoje ispisana u ustavu tek da se zna da postoje.Ako imaš dobar položaj u društvu i para da ne znaš šta ćeš sa njima tek onda ćeš imti nekakva prava,a ovako bez toga si običan čovek koji se muči da preživi i da zaradi::: :djavo:
|
|
|
dekija85 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 06 Jan 2006 Poruke: 672 Mesto: Beograd
|
|
ljudska prava su kod nas veoma dobra samo ljudi hoce da nas uniste pa onda govore kao da nema ljudskih sloboda ali mnogo grese
|
_________________ NO REMORSE NO REGRET |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Opća deklaracija o pravima čovjeka UN-a iz 1948. godine, prvi članak: Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću i trebaju jedno prema drugome postupati u duhu bratstva.
Ljudska prava su prava svakog čovjeka u nekoj državi, koja su obično navedena u Ustavu dotične države.
-----------
Da li mislite da su vasa ljudska prava u potpunosti postovana u okolini/zemlji u kojoj zivite? |
Ne slažem se čak ni sa ovim da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka, a o postojanju ljudskih prava negdje tamo na papiru poslije svega doživljenog i viđenog na ovim prostorima, mogu samo da odmahnem rukom, ako ne i pljunem, na žalost, ružno je reći ali upravo se tako osjećam. Dragi aurelijano, nema toga ovdje, koja ljudska prava, koja sloboda, vidio si samo naše vijesti, vidio si zlo ... nema tog, prijatelju, ovdje ne. A sudeći po onome što čitam i gledam, ni na cijeloj kugli zemaljskoj.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|