www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Penzioneri
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
whitesnake1710
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 54

Datum registracije: 24 Okt 2006
Mesto: Limasol

cyprus.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 2:00 am    Naslov poruke: Penzioneri Na vrh strane Na dno strane

Mnogo puta mi se dogodilo da cujem na javnim mestima:"Jbt, od ovih penzionera ne moze da se zivi", "Bakuta, gde si zapela", "Koji ces moj u ovo doba u busu"...
A onda pomislim da li ti ljudiimaju majku, oca, babu, dedu. Kako bi oni reagovali da cuju da neko tako nesto kaze njihovima?
I pitam se sta je sa tim starim, tuznim i nemocnim rukama? Jesu li sada, tako istroseni, kada nemaju mnogo da nam daju, nebitni? Treba li da nestanu tak tako?
Cemu ta surovost mladih?! Ne poznaju ih licno, pa je to onda ok? Gde je nestalo postovanje sede kose?

Pa, sta mislite o tome?

nektarinica
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 15 Mar 2006
Mesto: Singidunum

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 11:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Na zalost, kod nas je jako mnogo nevaspitanih i nezrelih mladih ljudi.Misle da je ceo svet njihov,i ponasaju se u skladu s tim,pa samim tim ne postuju NIKOGA oko sebe.
Ja mnogo vremena provodim u javnom prevozu,i uprave takve stvari slusam,svaki dan.
Njemu nije jasno gde je "bakuta" krenula prevozom u sred bela dana!!!Ona je starica,pa ne bi trebala da izlazi iz kuce??!!Pa 90 % penzionera,iako su u penziji-rade!Ne mogu da zive samo od svoje penzije!Pa snalaze se,privatno nesto rade,muce se pod stare dane u ovoj ludoj drzavi!A neki od njih imaju iste takve samozive skotove u porodici kojima je bakica bila super dok ih je hranila,cuvala,igrala se sa njima,a sad kad ONI treba NJU da hrane,cuvaju i pomazu njoj-nema ih nigde!Pa onda,sta ce,bake i deke sami idu u kupovinu,vuku namirnice sa pijace i prodavnice,cekaju u redu za lekove satima,danima....Sami se pentraju prevozom(gde su sva sedista zauzeli srednjoskolci i osnovci,kojima NE PADA na pamet da ustupe starijem mesto,nego ga jos gledaju popreko!) do doma zdravlja,dok se njihovi unuci mangupiraju po ulicama grada u svojim kolima i izigravaju 'frajere'.Jao,muka mi je od takvih. Evil or Very Mad Sve bi ih postrojila i naucila pameti!! Twisted Evil Ja uvek napominjem pa i sad cu,to se odnosi na VECINU mladih,stvarno ima i jako vaspitane dece,ali su oni,na zalost,u manjini... Crying or Very sad
Tako da moje misljenje je da oni imaju starije ljude u svojim porodicama,ali ne postuju ni njih-nisu NAUCENI da postuju starije-a kamoli 'neke tamo peznionere u GSP-u od kojih ne moze da se zivi'!!! Shocked Shocked Shocked
I nezreli su jako,jako jer ne shvataju da ce i jednog dana oni ostariti,pa ce tek tad verovatno videti koliko je to odvratno kad ih mladji ne budu postovali....Stvarno sramota..... Crying or Very sad

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 40

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 11:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da u vecini slucajeva danas penzioneri su nepodnosljivi.Jos od pr 12godina od sankcija.Drce se i uvek oce preko reda itd.Secam se jednom kad sam isao zza Batajnicu u nosiljci sam nosio mladjeg brat (jos je bio beba))i kad smo ulazili u bus(a svi ovde prisutni koji su nekada putovali s zelenjaka ka bataji znaju sta znaci ulaziti i putovati 706-icom) 1 baba krene laktom da ga zvekne da bi pre nas usla a ja sam srecom postaviio ruku pa nije uspela pa sam je gurno pa je morala jos da ceka da bi usla(dobro je nisam istuko koliko me je iznervirala-preci joj ulazak,i zbogtoga bi zveknula bebu ufffff sad sam se iznervirao majku jooj....).....e takvih je sve vise a takvima nikad nigde necu da se pomaknem a onima koji su normalni(al su u manjini) cu uvek ustuknuti,al kod mene u odnosu na penzionere deca uvek imaju prednost....

....tvoj i u dobru i u zlu....

nektarinica
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 15 Mar 2006
Mesto: Singidunum

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 11:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

rizmal,to uopste nije pravilo da se samo stariji ljudi guraju da udju u prevoz.Svi kao pomahnitali,na pocetnoj stanici ulaze u bus,kao da ce UMRETI ako ne sednu.Tako se ponasa vecina,bez obzira na godine!Naravno,prednost treba da imaju deca,ali i stariji.Ukoliko su bezobrazni ne,ali ja u prevozu vidjam penzionere koji sa stapom JEDVA stoje i drze se za sipku i ne SMEJU da pitaju nekog srednjoskolca da im ustupi mesto,jer ce ovaj verovatno reci-pa ko te sljivi,bakuto!Gde si ti,pa krenula,u sred bela dana....??!!!! Shocked
Mnogo vise vidjam bezobrazne mlade nego starije ljude.A laktaju se svi u prevozu,i to je postalo normalno. Confused

knknpnkn
* Đavolkova žena *
* Đavolkova žena *

Godine: 46

Datum registracije: 03 Dec 2004
Mesto: Zemlja cuda

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 11:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je samo nevaspitanje mladih, nekultura koju donose iz kuce! Nikada u zivotu nije mi palo na pamet da se guram sa starim ljudima, da bih usla u autobus. Nikada. Stanem iza, sacekam da svi udju, pa onda ulazim ja, naravno ako ima mesta. Ako nema-lakse mi je sacekati sledeci, nego da se rvem sa bilo kim. Ti stari ljudi su ljudi!!! Nikako ne znaci, da kad dodju u neke godine, treba da prestanu da izlaze iz kuce, da ne bi smetali obesnoj omladini! Nekada se znao red. Znalo se postovanje starijih (i po par godina samo, starijih) i starih. Danas-toga nema. Totalna nekultura, necivilizacija, kao da se vracamo u kameno doba. Nikada sebe necu dovesti u situaciju da me stara osoba pita da joj ustanem, da bi ona/on seo/la. Ja ne cekam da me pitaju, vec sama ustanem. A i kad se desi, da je neko od njih bezobrazan, drzak......ja ostajem po strani. Moje vaspitanje mi NIKADA nece dozvoliti, da se upustam u raspravu (a kamoli sta vise) sa starijim ljudima. Uostalom, ako se oni ponasaju kao pecinski ljudi, ja to necu i ne mogu. Tako je to bilo ranije. Danas toga nema. Danas je normalno da ako se neko sa tobom ponasa kao pecinski covek, ti uzvratis 3 puta vise. Kao sto rekoh-nedostatak vaspitanja i odgojenosti, nedostatak kulture. To je danasnjica. Tuzna, no takva! Rolling Eyes

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

Godine: 41

Datum registracije: 18 Okt 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 12:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nema mi ništa gore mego kad neko stariji uđe u autobus, a mladi se ne žele dignuti...mislim, to je takva nekultura i nepoštivanje. Kućni odgoj uvijek izađe na vidjelo!
A ovo za dobacivanja, pa svi ćemo jednog dana ostariti...da netko dobacuje mojoj babi ja bi mu glavu iščupala

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nektarinica je napisao/la sledeće:
rizmal,to uopste nije pravilo da se samo stariji ljudi guraju da udju u prevoz.Svi kao pomahnitali,na pocetnoj stanici ulaze u bus,kao da ce UMRETI ako ne sednu.Tako se ponasa vecina,bez obzira na godine!Naravno,prednost treba da imaju deca,ali i stariji.Ukoliko su bezobrazni ne,ali ja u prevozu vidjam penzionere koji sa stapom JEDVA stoje i drze se za sipku i ne SMEJU da pitaju nekog srednjoskolca da im ustupi mesto,jer ce ovaj verovatno reci-pa ko te sljivi,bakuto!Gde si ti,pa krenula,u sred bela dana....??!!!! Shocked
Mnogo vise vidjam bezobrazne mlade nego starije ljude.A laktaju se svi u prevozu,i to je postalo normalno. Confused

sve to stoji al jos kad mi u tom stampedu udje neki penzos koji je nervozan a pri tom nece da propusti zenu s detetom nego ih gura ko da su stvar a trazi da mu neko ustane ma maltno bi ga nemas pojam kako.A kod mene ce deca uvek iimati prednost u odnosu na sve ostale...A te s stapom koji jedva stoje njima cu uvek da ustanem sam bez da me pitaju.A ja bogami vidjam podejednako i bezobrazne mlade i penzionere.Zato ne volim da se vozim busom i to uvek izbegavam da radim osim kad moram inace sve idem peske...

knknpnkn je napisao/la sledeće:
To je samo nevaspitanje mladih, nekultura koju donose iz kuce! Nikada u zivotu nije mi palo na pamet da se guram sa starim ljudima, da bih usla u autobus. Nikada. Stanem iza, sacekam da svi udju, pa onda ulazim ja, naravno ako ima mesta. Ako nema-lakse mi je sacekati sledeci, nego da se rvem sa bilo kim. Ti stari ljudi su ljudi!!! Nikako ne znaci, da kad dodju u neke godine, treba da prestanu da izlaze iz kuce, da ne bi smetali obesnoj omladini! Nekada se znao red. Znalo se postovanje starijih (i po par godina samo, starijih) i starih. Danas-toga nema. Totalna nekultura, necivilizacija, kao da se vracamo u kameno doba. Nikada sebe necu dovesti u situaciju da me stara osoba pita da joj ustanem, da bi ona/on seo/la. Ja ne cekam da me pitaju, vec sama ustanem. A i kad se desi, da je neko od njih bezobrazan, drzak......ja ostajem po strani. Moje vaspitanje mi NIKADA nece dozvoliti, da se upustam u raspravu (a kamoli sta vise) sa starijim ljudima. Uostalom, ako se oni ponasaju kao pecinski ljudi, ja to necu i ne mogu. Tako je to bilo ranije. Danas toga nema. Danas je normalno da ako se neko sa tobom ponasa kao pecinski covek, ti uzvratis 3 puta vise. Kao sto rekoh-nedostatak vaspitanja i odgojenosti, nedostatak kulture. To je danasnjica. Tuzna, no takva! Rolling Eyes

A odakle onda donose ti penzioneri svoju nekulturu(neki od njih).A ja stvarno ne znam de ti zivis pa se nikad ne guras s starijima,verovatno ili imas kola ili para za taxi ili cekas nocni prevoz na stanici da se ne bi gurala s starijima.A niko ne govori da se upustas u raspravu vec kad se neki drzak penzos nakaci ti mu ne ustanes vec okrenes glavu ka prozoru i ignorises ga....Sto se tice kulture slazem se ko sto bi svi cak i oni trebali da ustaju bebama a mi mladji njima bez pogovora toga vise nema.Ja zato nikad necu ustati nekom drskom al zato onima koji udju i vidim da su ok i da nisu drski cu ustati uvek al cak pre cu ustati bebama no penzionerima cak i nejakim uvek ce kod mene prednost imati zene s decom jer znam sta je sve bilo dok su mi bata i seke bili bebe kako su se tada ponasali ti drski penzioneri....I od tada na mom mestu sedista za njih nema(ne ustajem takvim penzionerima koliko god to bilo kulturno ili ne).videces kad budes imala dece ako zivis u srbiji kako se drski penzosi odnose prema zeni s decom kao prema neprijateljima koji oce da im otmu presto teritoriju itd....

Crno i zlatno je napisao/la sledeće:
Nema mi ništa gore mego kad neko stariji uđe u autobus, a mladi se ne žele dignuti...mislim, to je takva nekultura i nepoštivanje. Kućni odgoj uvijek izađe na vidjelo!
A ovo za dobacivanja, pa svi ćemo jednog dana ostariti...da netko dobacuje mojoj babi ja bi mu glavu iščupala

Ma i nekultura je sta ti stariji rade( ne svi samo oni drcniji(vecina)).Ja ustanem nekoj zeni s bebom a oni odma za stolicu ko da im je poslednja.Al onim normalnim penzionerima se uvek dignem,a ovim koji bolje stoje nego i ja koji se samo guraju i drcni su nikad necu ustati....

Poslednja prepravka: rizmal datum Sre Nov 15, 2006 1:34 pm; ukupno izmenjena 1 put

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 1:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uzmimo u obzir da su stariji većinom bolesni, umorni od života, žive u lošim uvjetima s malim penzijama i da ih je pola samo i depresivno...pa ko zna kakvi ćemo mi biti kad ostarimo? 8)

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uzmimo u obzir da su stariji većinom bolesni, umorni od života, žive u lošim uvjetima s malim penzijama i da ih je pola samo i depresivno...pa ko zna kakvi ćemo mi biti kad ostarimo? 8)
pa i moji imaju malu platu pa sta onda?E treba i oni da budu depresivni i drski????

knknpnkn
* Đavolkova žena *
* Đavolkova žena *

Godine: 46

Datum registracije: 03 Dec 2004
Mesto: Zemlja cuda

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

rizmal je napisao/la sledeće:

A odakle onda donose ti penzioneri svoju nekulturu(neki od njih).A ja stvarno ne znam de ti zivis pa se nikad ne guras s starijima,verovatno ili imas kola ili para za taxxi ili cekas nocni prevooz na stanici da se ne bi gurala s starijima.A niko ne govori da se upustasu raspravu vec kad se neki drzak penzos nakaci ti mu ne ustanes vec okrenes glavu ka prozoru i ignorises ga....Sto se tice kulture slazem se ko sto bi svi cak i oni trebali da ustaju bebama a mi mladji njima bez pogovora toga vise nema.Ja zato nikad necu ustati nikom drskom al zato onima koji udju i vidim da su ok i da nisu drski cu ustati uvek al cak pre cu ustaati bebama no penzionerima cak i nejakim uvek ce kod mene prednost imati zene s decom jer znam sta je sve bilo dok su mi bata i seke bili bebe kako su se tada ponasali ti drski penzioneri....I od tada na mom mestu sedista za njih nema(ne ustajem takvim penzionerima koliko god to bilo kulturno ili ne).videces kad budes imala dece ako zivis u srbiji kako se drski penzosi odnose prema zeni s decom kao prema neprijateljima koji oce da im otmu presto teritoriju itd....

Odakle oni donose svoju (ne)kulturu-mene ne zanima. Njihova (ne)kultura, njihova stvar.
Lepo sam napisala da sacekam SLEDECI prevoz, znaci sledeci autobus, trolebus....Ne pada mi na pamet, da se guram i rvem, da me gaze, udaraju, laktaju se, a da bih usla u autobus. I draze mi je da zakasnim, nego da udjem u autobus rveci se! Wink Napisala sam vec, ali opet cu: NIKADA ne ignorisem starije i ne cekam da budu drski. Ustanem CIM vidim da je starija osoba usla u autobus. Uostalom, obicno i nisam sedela, iako sam u skoli bila ceo dan (mnogo duze nego vecina vas) i vezbala pola dana. Ja nemam sta da vidim kad budem imala dece, jer nisam bre ja otisla iz Beograda pre 20 godina, vec pre 4 i po. A pritom sam tamo bar dva puta godisnje. Mnogo puta, ali mnogo puta sam u autobus ulazila sa klincima od sestre i za tvoju informaciju, cesce mi se desavalo da mi neki dekica ustane, nego nevaspitana i raspustena decurlija, koja sedi u autobusu kao u kafani, koja se sa drustvom dovikuje sa prednjeg, na zadnji kraj autobusa, koja se lakta sa svima zivima!!! Od mene, samo kratak komentar: kakva nam je danasnja omladina i u sta izrastaju-stariji ljudi su zlatni! Wink

Poslednja prepravka: knknpnkn datum Sre Nov 15, 2006 1:46 pm; ukupno izmenjena 1 put

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 1:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa i moji imaju malu platu pa sta onda?E treba i oni da budu depresivni i drski????

naravno da ne treba Laughing ali nisu svi isti, ali nikad ne znaš kakvu je netko sudbinu imao. Ja znam jednu penzionerku koja prima 600 kuna mjesečno, djeca su se poženila i poudala, muž umro a ona ostala sama. Ta žena samo što ne jede ljude po putu...

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 7:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Odakle oni donose svoju (ne)kulturu-mene ne zanima. Njihova (ne)kultura, njihova stvar.
Lepo sam napisala da sacekam SLEDECI prevoz, znaci sledeci autobus, trolebus....Ne pada mi na pamet, da se guram i rvem, da me gaze, udaraju, laktaju se, a da bih usla u autobus. I draze mi je da zakasnim, nego da udjem u autobus rveci se! Wink Napisala sam vec, ali opet cu: NIKADA ne ignorisem starije i ne cekam da budu drski. Ustanem CIM vidim da je starija osoba usla u autobus. Uostalom, obicno i nisam sedela, iako sam u skoli bila ceo dan (mnogo duze nego vecina vas) i vezbala pola dana. Ja nemam sta da vidim kad budem imala dece, jer nisam bre ja otisla iz Beograda pre 20 godina, vec pre 4 i po. A pritom sam tamo bar dva puta godisnje. Mnogo puta, ali mnogo puta sam u autobus ulazila sa klincima od sestre i za tvoju informaciju, cesce mi se desavalo da mi neki dekica ustane, nego nevaspitana i raspustena decurlija, koja sedi u autobusu kao u kafani, koja se sa drustvom dovikuje sa prednjeg, na zadnji kraj autobusa, koja se lakta sa svima zivima!!! Od mene, samo kratak komentar: kakva nam je danasnja omladina i u sta izrastaju-stariji ljudi su zlatni! Wink

Kako te ne zanima a sto te onda zanima odakle mladi donose svoju ne kulturu.A bas lepo sto su ti ustajali penzosi.Dok mi je brat bio zivv i evo dok su mi sada seke male nikad al NIKAD im nijedan penzos nije ustao.Mora da si ti to nailazila na neke mnogo dobre i raspolozene....Jwer ja po busu putujem od '94 s bratom a '97 s sestricama pa mi o sada niko nije usto vec su na njih gledali ko na neprijatelja koji oce stolicu za koju smatraju da pripada njima.Sto se tice ovih mladih koji se dovikuju o tome nemam reci to je katastrofa i tu se slazemo...A ti da zuris negde znas kako bi se gurala,pa bi sve gledala ko je a ko nije penzos pri ulasku u bus...A ti i dalje cekaj i propustaj buseve posto neces da se guras jer definitivno nigde ne zuris....

naravno da ne treba Laughing ali nisu svi isti, ali nikad ne znaš kakvu je netko sudbinu imao. Ja znam jednu penzionerku koja prima 600 kuna mjesečno, djeca su se poženila i poudala, muž umro a ona ostala sama. Ta žena samo što ne jede ljude po putu...

PA onda nek ide kod psihologa jer to nije normalno.Svi mi imamo svoje problema pa ne "ujedamo" po ulici,jer to samo govori da nismo normalni zar ne.....Eto sta ja da kazem poginuo mi je brat u saobracajci odma na 10cm od mene je sedeo ja ga s caletom ozivljavao ,itd da ne serem sada o mom zivotu od detinjstva koji je bio za ne opozeleti nikom pa ne "ujedam" ljude po ulici i oko sebe.... Rolling Eyes

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Penzioneri Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon