:: |
Autor |
Poruka |
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
nisam, bar koliko znam ...
|
|
|
|
|
|
Dajana024 Odomaćeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Apr 2006 Poruke: 1071 Mesto: DaLeKo....
|
|
Nisam nikada,ali CILJ opravdava sredstva...tako daaa
|
_________________ Ne pitaj gdje ćeš da me nađeš, zli su ljudi sakrili adresu
Daj mi oprost i pošalji lađe, nek me jedra ranjenu donesu
Ne pitaj gdje sam dosad bila, što se telo od tebe ne miče
Uplela se u đavolja krila, to toliko što se njega tiče... |
|
|
|
|
ametist heart Odomaćeni član
|
Datum registracije: 08 Avg 2006 Poruke: 2018 Mesto: **I Agapi Sou Me Den Menei Pia Edo**
|
|
Pitam se dali je pomaganje drugima, kad rezultira osjecajem zadovoljstva, takodjer prikriveni oblik koristoljublja?
Ja osobno nikada nisam nekoga iskoristila, to je bas glupo a i sebicno, mada moram priznati da toga ima sve vise. Uzasno se i osjetim kada primjetim da mene netko zeli da iskoristi jer se tada razocaram u tu osobu (naravno). Sto se mene tice, ja svjesno ponekad dozvolim da me iskoriste neki od mojih najblizih s kojima ne zivim i strasno mi smeta sto to rade, ali sam nekako popustljiva prema njima i onda dozvolim to. Zapravo,tako mi je lakse jer vjerovatno tako njima vracam za nesto sto su meni oni ucinili dok sam bila mala (to je malo duza i ozbiljnija prica), tako da to bas i ne smatram nekim zlonamjernim iskoristavanjem. Sto se "prijatelja" koji to pokusaju tice ,lako ih se rijesim ali uvijek ostanem povrijedjena i razocarana. Nikako da se naviknem na takve stvari.
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
nikad nisam nikog iskoristio i necu nikada.To mi je nesto najodvratnije sto covek moze da uradi.Mada sam vise puta bio iskoriscen od strane mnogih prijatelja i bivsih devojaka
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
to je jako ruzno koristiti nekoga,bilo materijalno ili koristiti neciju dobrotu...recimo,mene drustvo cesto iskoriscava zbog para i imam jako malo zaista iskrenih prijatelja...
|
|
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
Nikad nisam nekoga iskoristila, ali mene jesu. Šta ću kad sam predobra, za sve osjećam grižnju savjesti
|
|
|
|
|
|
anonimni_surfer Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jun 2007 Poruke: 27
|
|
ne sječam se točno ali vjerovatno jesam, mislim da je večina ljudi tako nešto napravila ali možda nikada nisu razmišljali o svojim postupcima.
|
|
|
|
|
|
vale40 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2006 Poruke: 35
|
|
Najvise prezirem koristoljubive osobe,za cas ti okrenu ledja.Nazalost u danasnje vreme ima ih na gomilu.
|
|
|
|
|
|
nadalina68 Dobro upućeni član
|
Godine: 56
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd
|
|
sve zavisi kakva vrsta koristoljublja hm ,neke sitne koristoljubivosti jesam koristial tipa recimo pozovem prijateljicu da me preveze na odrediste
ako se to naziva koristoljublje onda da jesam i te kako ali nesto veliko i sto bi nazao ucinilo doticnoj osobi ne naravno ne koliko me secanje drzi
Ne dozvoli da u tvojim ocima
zablistaju suze jer ljudi
su zli i na rusevinama tvoje
srece sagradice spomenik svojoj
P O B E D I ! ! !
|
_________________ vera,ljubav,nada |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Citat: | Da li ste ikada zloupotrebili neciju dobrotu (ili mozda ljubav) za neke svoje ciljeve? |
pa tesko da mozes da iskoristis lose ljude, ustvari sve zavisi kakve planove tj ciljeve zelis dostici da li sam nekog iskoristila? ne secam se,tj nikada svesno. verovatno se desavalo da pre zamolim za uslugu neku "dobru dusu" ,ali to valjda tako ide. o prijateljima ne zelim da komentarisem,jer je priskakanje u pomoc sasvim normalna pojava.
s obzirom da meni novac ne igra neku bitnu ulogu u zivotu,s te strane nisam nikom stajala na zulj,tj nisam iskoriscavala. za ono sto mi treba,imam.
|
|
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
...u svakom žitu ima kukolja nije sve žito nit je sve kukolj...
Ako je u dubini naše duše da smo koristoljubiva bića onda ne možemo reći da je u nama usadjena ljubav.voljeti iz koristi nije ljubav..onaj ko koristi nekog zbog svog cilja ne može da voli...
|
|
|
Skorpija85 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Dec 2007 Poruke: 25
|
|
Kako kazu "Cilj opravdava sredstva", ali bez obzira nisam jos nikad nekog iskoristila i vukla za nos!
Ali nazalost uvek neka dobra osoba tu nadrlja, jer namazanu osobu jos niko nije preveslo!
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|