:: |
Autor |
Poruka |
sirenica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 11 Apr 2006 Poruke: 183 Mesto: Novi Sad
|
|
Tek ponekad
|
_________________ Zivot se ne meri brojem udaha koje napravimo, vec trenucima koji nam oduzmu dah! |
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Svi smo mi, pomalo sujetni, jer sujeta je osećaj nesigurnosti... Treba samo naučiti to i sakriti.
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Hm...odgovori na ovu temu čine mi se prilično šturi
Stoga, najpre stručno pojašnjenje
сујета (рус. суета), латиницом: sujeta
особина некога да истиче своју личност, да се отима за славом и почастима, таштина, славољубље.
Ne bih se odlučila za ovu prvu definiciju, jer se graniči sa narcisoidnošću, ali zato mi je poslednja ('славољубље') adekvatna
Zasigurno je da svakom prija da se nekome dopada, da ga pohvale i sl., ali sujetnost od našeg života pravi lagariju, jer želimo da se po svaku cenu svidimo nekome/nekima i sve što činimo (vrlo često nesvesno) činimo zarad tog cilja, te naše pozitivne osobine budu čist larpurlarizam na etičkom planu, gubi se svojstvenost zarad cilja da budemo naj... za druge
Naravno, govorim o extremnom primeru sujetnosti, koga mnogi neretko uopšte nisu svesni...ili ga, pak, poriču...
Vrlo često se pominje i termin 'muška sujeta' (koji je jednako banalan, kao i 'muški ego', spram 'ženske sujete' i 'ženskog ega' koji nisu još izmišljeni ), pa se pominje povreda iste u slučajevima ako bi On pri stupanju u brak uzeo Njeno prezime ili da Muškarcima ona (muška sujeta ) ne dozvoljava da prvi nazovu Devojku posle svađe ili da priznaju nešto...
Vidite, to je već neka posebna kategorija
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
Pretpostavljam da jesam sujetna. Taj akt nije toliko izrazen u mom dnk kodu,tako da najcesce prolazi ne primecen Granici se negde sa mojim ponosom ili vec nekim slicnim "okidacem" razarajucih emocija
Trudim se da se kontorlisem tj da naucim nesto vise o sebi i postanem bolji covek, ha ! Ako moj recept uspe,javicu vam
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
Donekle i jesam sujetna, mislim pre svega stitim sebe i svoje stavove i "kvalitete"
Sala na stranu svi smo mi donekle sujetni, sto je i sasvi normalno, samo sto neki shvataju razlicitosti a neki ne.Cini mi se da tu lezi osnova svih povreda tudjih sujeta
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|