:: |
Autor |
Poruka |
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Naravno kada bih znala za to ne bih pristala da me taj liječnik niti operira niti porodi iskreno.
A @djavolce
ti govoriš o prenođšenju HIVa putem krvi..a šta ako se u toku operacije taj liječnik slučajno ogrebe ili poreže skalpelom..???
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
malaala987 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 07 Dec 2005 Poruke: 101
|
|
Pretpostavljam da iz straha ne bih zelela da imam kontakta sa Hiv pozitivnom lekarom, ali svi ljudi zasluzuju sansu...
|
|
|
|
|
|
thorn Odomaćeni član
|
Datum registracije: 30 Jul 2005 Poruke: 1031
|
|
ne.....ne bi me bilo strah da me doktor zarazen hiv-om pregleda......prenosenje ovog opakog virusa je specificno......i sam pregled me ne bi stavio u opasnost......opet, za operaciju gde postoji sansa da se virus prenese nepaznjom, nezgodom, i slicno, e pa to verovatno ne bih mogla........ne podrzavam nikakvu diskriminaciju, ali verujem a sve ima svoje mesto i vreme......isto tako cvrsto verujem (i nadam se da je tako) da ni jedan dobar i savestan doktor ne bi doveo u pitanje zdravlje i zivot svog pacijenta nepromisljenoscu........hiv je problem naseg vremena i hteli mi to ili ne moramo da naucimo da se sa tim borimo, a biti informisan o necemu je najbolje oruzje za suzbijanje problema.........
|
_________________ originalan pisac nije onaj koga niko ne kopira.....vec onaj koga niko ne moze kopirati......
diplomata je onaj ko cetiri puta meri pre nego sto nista ne kaze........ |
|
|
|
|
LaNa83 rizmalovo srculence
|
Godine: 40
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd
|
|
Ipak ako se radi o mojoj kozi i te kako bih imala mnogo toga protiv...neke rizici su jednostavno suvise veliki i ne bih bas moju glavu stavljala kao ulog ..nisam za diskriminaciju HIV pozitivnih al neka prevencija i zastita moraju da postoje..i sa njihove i sa nase strane...
|
|
|
NikolaHN Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Avg 2005 Poruke: 207
|
|
nikada ne bih pristao da me lijeci HIV pozitivan doktor
|
|
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
sanjica_021 je napisao/la sledeće: | djavolce je napisao/la sledeće: | HIV moze se samo dobiti preko krvi-to znaci da bi morale krvi obe osobe da se pomesaju!!!a |
Da ne dodje do pogresnog shvatanja ove recenice, moram da te ispravim!
Citat: | Kako se tačno HIV prenosi?
HIV je u dovoljnoj, infektivnoj koncentraciji prisutan u seksualnim telesnim tečnostima i u krvi inficiranih ljudi. Može ga takođe biti i u mleku inficirane majke. |
Znaci NE prenosi se SAMO krvlju, ne znam odakle ti ta informacija.
Takodje je moguce inficirati se i poljupcem (poznat kao vlazni poljubac i francuski poljubac), ali su sanse daleko manje!
Elem, da se vratim na temu, ja nebih dozvolila da zarazeni zdravstveni radnici rade i dalje sa pacijentima. Nije mi jasno kako je jedan doktor to sebi dozvolio, jos ginekolog... |
istina je da se HIV prenosi i nezaštićenim spolnim odnosom, ali ne uvijek! Sasvim druga stvar je s analnim seksom! S krvlju se prenosi 100 posto, ali s običnim vaginalnim seksom ne mora!
Naravno da ne bi htjela pregled kod HIV pozitivnog liječnika, ko bi???
|
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Meni je potpuno svejedno. Drzim se jednostavnog pravila. Sta ako sam ja i svaki lekar odbije da me pregleda, jer razmislja na nacin kao vecina? Onda moze da se kaze da je on polozio Hipokratovu zakletvu i da mora da pregleda nekoga, ma od cega da boluje. Hmmm, tacno, ali je zato i on ljudsko bice i ako se zastiti na isti nacin kao i kad pregleda HIV pozitivnog pacijenata, sta onda? Da mu kazem: "Ne to mi je nedovoljno, vi vise niste taj isti, ...?" Ne, isao bih i dalje. Jer ce takav lekar/doktor jos vise da pazi da sve bude sterilno, ocisceno, na mestu, ... Ja sam za dalji rad sa takvim lekarom/lijecnikom/doktorom. Niko ne mora da ispasta zbog toga sto je bolestan. Pogotovu,ako je dobio tu istu bolest od nekog HIV pozitivnog pacijenta koji nije ni bio svestan da jeste. Gorim slucajem ako je znao, a nije lekaru nista ni rekao. A iako je svojom krivicom, nista. Ne mogu ga kriviti za nesto sto je vec tako. Eto, moje misli ukratko. Bice sigurno nastavljeno.
|
|
|
|
Romeo_i_Julija Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Feb 2005 Poruke: 500
|
|
pa mislim da hiv pozitivan doktor ne bi trebao vise da leci,moze eventualno da podeli znanje sa drugim doktorima,tj. da im asistira
|
_________________ :453: Sefe,koji ti je vrag? |
|
|
|
|
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...
|
|
Romeo_i_Julija je napisao/la sledeće: | pa mislim da hiv pozitivan doktor ne bi trebao vise da leci,moze eventualno da podeli znanje sa drugim doktorima,tj. da im asistira |
Haha ja cu da umrem od smeha! Da li si ikada bila u Opracionoj sali? Da li znas kakve se procedure prolaze da bi jedan lekar smeo da operise? Mogucnost da lekar i pored toga sto je sam inficiran HIV virusom da nekoga zarazi je fenomenalno mala... Zbog cega bi lekar trebao da prestane da radi ako je inficiran? Uopste ne razumem... Verovatnoca da te jedan lekar inficira je toliko velika, koliko i da ti sutra padne saksija na glavu sa 53 sprata!
P.S. Lekari u Nemackoj moraju svake godine da prodju kroz razne testove.... I za HIV i za Hepatitis ali to nikoga ne sprecava da i dalje radi...
|
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
lekari su ljudska bica kao i svaka druga,
osim sto rizikuju vise od ostalih navuci bolesti koje drugi nemaju bas prilike...vise su izlozeni nego mi.
ukratko,ne bi mi smetalo da mi je lekar "sida"-s.
svi pregledaju sa rukavicama i maskama na licu,ne vidim problem,
drazi im je njihov zivot nego moj
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|