:: |
Autor |
Poruka |
shokatz Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 29 Okt 2005 Poruke: 82 Mesto: subotica
|
|
bojim se da cu zbog ovoga dobiti opomenu, ali ne mogu izdrazati. licno mislim da je sam termin emotivnog nasilja glupost i da je on posledica drustva u kome svako svakog moze tuziti za bilo sta. negad su coveku odsekli uvo i nije se zalio, a danas nam sve smeta. nekako osecam da samo se raspekmezili. pa sta ako me neko vredje ili vsri slicne presije. bicu covek i izdrzacu.
|
|
|
|
|
|
Panter75 Upućeni član
|
Godine: 49
Datum registracije: 11 Dec 2004 Poruke: 273
|
|
Mislim da emotivno nasilje mozes doziviti jedino ako tom nekom drugom dozvolis da vrsi taku vrstu presije.
U svakom slucaju kad vidim da mi neko tako nesto smera,lagano ga oladim
|
_________________ a ja stigao |
|
|
|
|
Berka Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 404 Mesto: Holandija
|
|
Poigravanje i zloupotreba necijih osjecaja
Svjesno ili nesvjesno poigravanje necijim osjecajima. Ne vjerujem da postoji na ovom svijetu osoba koja nije bar jednom cinila tu vrstu nasilja ili koja nije bila zrtva istog. Pocnimo samo od emotivnih situacija izmedju djece i roditelja... Aahaah...Emotivno nasilje je zloupotreba neke situacije vezano za osobu kojoj je stalo do nas.
|
|
|
|
|
|
aleks3 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 195
|
|
ja mislim da fizicko nasilje nije bolno kolko boli psihicko nasilje!!!!
modrice nestanu za par dana,a u psiha ostaje dozivotno
|
|
|
|
|
|
cica20 Upućeni član
|
Datum registracije: 01 Mar 2006 Poruke: 265
|
|
Mislim da je to najtezi i najgori oblik nasilja.Najgore je kad ga deca prezivljavaju jer im ostaju posledice za ceo zivot.Mislim da je najgore psihicko izcrpljivanje drugih
|
|
|
|
|
|
JVilkoks Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 17 Dec 2004 Poruke: 163
|
|
DJ Intruder je napisao/la sledeće: | Ljubomora je najgori cin emotivnog nasilja nad samim sobom koji se ako ne znate da je zadrzite ili kanalisete racionalno prenese na psihicko ili emotivno nasilje na drugog! |
upravo!!!
|
|
|
|
|
|
nexinet Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 57
Datum registracije: 14 Jul 2006 Poruke: 110 Mesto: Majdanpek
|
|
dotična četrdesetrogodišnja ako se ne varam ,,gordanah,,
me oduševila .pobrojala je sve moguće i nema se šta reći,u tom smislu
Apsolutno se slažem sa napisanim od strane dotične,ali me ista osoba zanima sa aspekta doktrine izlečenja na istu temu,osećam neke vibracije i da je ista veoma napaćena.
Možda grešim ali aliali
|
_________________ nexi |
|
|
|
|
majadim Iskusni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 16 Sep 2006 Poruke: 751 Mesto: nis
|
|
ljubomorna sam i to je po meni vid emotivnog nasilja nad mojim deckom,zao mi je ali izlecicu se valjda od toga
|
|
|
|
|
|
Modesty Blaise Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 19 Mar 2004 Poruke: 98
|
|
Majadim, jako si mlada li je dobro sti si vec prepoznala gresku u sebi. Ljubomora i te kako moze biti nasilje, a posledice emotivnog nasilja traju duze od modrica.
Radi na sebi, i ne dozvoli da ljubomora unisti ljubav izmedju vas dvoje.
|
|
|
|
|
|
NikolaHN Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Avg 2005 Poruke: 207
|
|
ja mislim da je mnogo gore emotivno od fizickog nasilja
|
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Vjerojatno ste barem jednom u životu bili suočeni s emocionalnim zlostavljačem, koji vas je sustavno pokušavao poniziti i stvoriti vam osjećaj manje vrijednosti. Psiholozi tvrde da mnogi to rade nesvjesno, kako bi opravdali vlastite propuste i pogreške – uvijek je lakše kritizirati druge, nego početi od samog sebe. Riječi kao – trebaš ovo, moraš biti takav ili onakav, u tvojim godinama već sam imao to i to, samo ćeš nekim čudom uspjeti i sl. nisu nimalo ugodne, pogotovo ako su usmjerene prema osobi labilnog samopouzdanja. Ponekad sve proizlazi iz dobrih namjera, no riječi su krivo formulirane i umjesto pozitivnog učinka, postiže se suprotno. Osim toga, nerijetko nas i mediji emocionalno zlostavljaju, nabijajući nam komplekse za izgled, uspjeh, materijalni imetak i sl. Koliko puta smo samo mogli vidjeti prekrasnu holivudsku elitu, bez grešaka na tijelu, sa savršenim životom, bogatstvom i slavom. No, kad se kamere ugase, iza te maskote ostaje nešto sasvim deseto. Žene nerijetko bez šminke izgledaju neprepoznatljivo, bogatstvo im je pod hipotekom zbog dugova, a zbog slave i pritiska medija, izgubili su privatnost. Zavidni?
U nastojanju da postanu savršeni, da izgledaju poput svojih idola, postignu bogatstva putem lutrije i drugih igara na sreću, ljudi zapravo gube vrijeme i promiče im stvarni život. Umjesto što mišljenje o sebi gradite na temelju osobe koja vam nije prijatelj i koja vas, svjesno ili nesvjesno sabotira, radije potražite savjet ljudi za koje znate da su vam prijatelji i koji će vam dati konstruktivne kritike. I ne nastojite svoj život i izgled izgraditi po uzoru na nekog drugog. Umjesto toga, pogledajte se u ogledalo i recite sebi kako ste jedinstvena i unikatna osoba i kako ne želite biti nečija kopija nego isključivo vi sami.
Nažalost, često nas neki događaji, razočarenja i postupci u jednom trenutku toliko povrijede, da na nas ostavlja tragove i godinama poslije. Tu govorimo o emocionalnim traumama, za koje se nerijetko treba potražiti stručna pomoć. Ako imate takav problem i bojite se kako ga sami ne možete riješiti, ne ustručavajte se potražiti pomoć psihologa, za to ih imamo. I osim toga, potrudite se svim silama potisnuti loše iskustvo i što manje misliti o tome. Ostavite prošlost tamo gdje pripada i fokusirajte se isključivo na sadašnjost i budućnost. Na vašu prošlost više ne možete utjecati, samo možete učiti iz nje. S druge strane, na budućnost možete utjecati vašim sadašnjim stavovima i postupcima. Stoga, ne tratite vrijeme – vrijeme je blago i treba ga znati dobro iskoristiti. Naučite se ne odgađati jer time vam vrijeme odlazi u nepovrat. Umjesto toga, odmah ili što prije napravite sljedeće:
01. Bacite i uklonite iz svog života sve što vas podsjeća na nešto ili nekoga, a ima negativan utjecaj na vas, bilo da vas žalosti ili ljuti. Nema smisla skupljati uspomene koje u nama izazivaju loše osjećaje.
02. Pročitajte neku knjigu o jačanju samopouzdanja. U vašoj knjižnici sigurno ima različitih naslova na tu temu, a mi vam preporučujemo knjigu britanske psihologinje Sarah Litvinoff – Plan samopouzdanja.
03. Razmislite i zapišite si na neki papir ili u Word dokumentu što želite sve postići u životu. Pri tom se vodite isključivo na vlastite želje, ne uspoređujte se s drugima. Jasno definirajte što želite i krenite malim koracima k ostvarivanju vaših želja. Ne dozvolite drugima da vas izbace iz takta ili u vama stvore osjećaj sumnje u vlastite mogućnosti. S takvim ljudima najbolje prekinite kontakt.
Izvor: Budi.In
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Možda ste već čuli za novi prijedlog u francuskom zakonu koji bi kažnjavao psihološko i emotivno zlostavljanje u vezama, kako u onima ozakonjenim brakom tako i onima koje to nisu. Zakon je to koji bi pokušao spriječiti zlostavljače u ranijoj fazi dok još ne prijeđu na fizičko obračunavanje, a također i one koji nikada ne podignu ruke na svoje partnere, ali ih zato godinama omalovažavaju, manipuliraju i ostavljaju ožiljke koji nisu vidljivi golim okom, ali su često mnogo dublji od masnice i ogrebotine.
Ono što mene zanima je mogućnost funkcioniranja ovog zakona u stvarnosti. Kako će se točno na sudu dokazivati verbalno zlostavljanje koje se odvija među četiri zida nečijeg doma? Oni koji urlaju na svoje žene tako glasno svaki dan da ih čuje cijela ulica neće proći dobro, ali što je s onima koji žive u kolibi na vrhu brda, ili s onima koji govore tiho, ali zlobno i podmuklo? Što s onima koji bi ovakav zakon voljeli iskoristiti lažno optužujući svoje partnere? Također, koja je granica gdje završava svađa, a počinje zlostavljanje? Hoće li u kategoriju zlostavljanja ući i pasivna agresija? Hoće li biti jednako napisan i ozbiljno shvaćen i u slučaju žena zlostavljačica?
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|