:: |
Autor |
Poruka |
Tommy021 Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Maj 2006 Poruke: 448 Mesto: Novi Sad
|
|
-Prica se da na pun mesec svega ima,dal je to istina?
-I šta vam se desilo zanimljivo na tu noć?
|
_________________ Bad Boy 4 a Life...
|
|
|
|
|
jecamirkova Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Maj 2006 Poruke: 3
|
|
slazhem se... svashta s deshava za vreme punog meseca
ali najlepsha stvar - napisala sam nadivniju pesmu ikada koja mi je pomogla da se shvatim kao i svoju ljubav prema svom dechku
|
|
|
|
|
|
slatka_sanerka Anđeo s greškom
|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca
|
|
pun mjesec jos ako je petak zabrinem se
|
|
|
|
|
|
marijalady Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Apr 2006 Poruke: 2166
|
|
ja nikad ne mogu da spavam kad je pun mesec ali tesim se da je to do horoskopskog znaka )
|
_________________ SAMO RETKI NADJU RETKE |
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
Vekovima ljudi istrazuju nebo i pokusavaju da shvate zakonitosti i ritmove prirode, uspostavljajuci vezu izmedju ponavljanja odredjenih pojava i ciklicnog kretanja zvezda, Sunca i narocito Meseca. Meseceve faze su bile predmet istrazivanja i antickog vremena i tadasnjih filizofa.
Grcki lekar Hipokrat iz 5 veka p.n.e. govorio je svojim ucenicima: "Neuk (glup) je lekar koji ne uzima u obzir kretanje zvezda. Nikada nemojte da operisete onaj deo tela kojim vlada sazvezdje, kroz koje Mesec upravo prolazi".
Na zalost savremena nauka jos uvek nije uspela u potpunosti da dokuci i objasni ovaj fenomen, ali danas niko vise ne moze da negira uticaj koji Mesec ima na prirodu i ljude. Poznato je da on upravlja plimom i osekom, menstrualni ciklus traje u proseku 28 dana, koliko i lunarni, a statisticki podatci dobijeni istrazivanjem jasno govore o znacajnom povecanju broja zlocina i nasilja u vreme punog Meseca.
Pun Mesec
Faza punog Meseca - sada je uticaj Meseca na zemlju u kulminaciji ili na vrhuncu. Poznato je da tada mesecari hodaju u snu, a da rane jace krvare. Lekovite biljke koje su ubrane u ovim satima imaju najjace dejstvo, povecava se broj nasilnih slucajeva i razlicitih oblika kriminalih aktivnosti, dok se u porodilistima znacajno uvecava obim posla.
Ovaj dan je veoma dobar za post, ali veoma je los za postoperativni oporavak. Na dan punog Meseca i tri dana pre njega, nije dobro primati vakcine.
Izvor: www.astrolook.com
|
|
|
|
|
|
m1l1ja Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Jun 2006 Poruke: 39 Mesto: Priboj
|
|
Jos jedna statisticka cinjenica, tokom noci punog meseca desava se najveci broj samoubistava, a u to vreme ljudi su skloni depresivnom ponasanju...
Sto se sadnje povrca tice, ne mozete tek zamisliti nije sve ni do meseca
Kada se setim jednog eksperimenta fizicara
|
|
|
|
|
|
marisaone Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 23 Feb 2006 Poruke: 110 Mesto: Malmö
|
|
Ne obracam paznju na to da li je mesec pun ili ne,mada sam cula da neki ljudi u noci punog meseca pate od nesanice.
|
|
|
|
|
|
sanjica980 Upućeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 393 Mesto: beograd
|
|
najvise zlocina na planeti su se desila upravo kada je bio pun mesec
tada smo svi lose volje i koje malo labilniji svasta moze da uradi,ja obicno tada patim od nesanice
|
_________________ ljubav je gospodar, a ti si rob |
|
|
|
|
telulu Upućeni član
|
Datum registracije: 01 Maj 2006 Poruke: 280
|
|
Ma čitao sam da utiče na ljudsku psihu, nešt tako...
|
|
|
hamohapicNY Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Jan 2007 Poruke: 2
|
|
istina je da utice na ljudsku psihu
|
|
|
|
|
|
~brza~ Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik
|
|
Kad sam bila mala slušala sam strašne priče o punom mjesecu i uvijek bi gledala u nebo čim padne noć. Sada ne obadam, svejedno mi je i mislim da ništa nema u tome
|
|
|
|
|
|
poison ~Chase The Sun~
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤
|
|
ako ne mogu nocu spavat iako sam umorna, osjecam nemir, neopisivu energiju nostalgiju i potrebu za lutanjima odma znam da je pun mjesec dokaz dobijem kad provjerim pogledom u nebo.zvuci ko da sam vukodlak al nisam
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|