:: |
Autor |
Poruka |
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
kazu da nam majka zemlja ide djavolu (i verujem im)
dali smatrate da mi svi mozemo pomalo pomoci da se propast uspori?
koje su vase "ekoloske" navike?
dali smatrate da je tesko uciniti nesto?
ja delim smece,bacam staklo,papir,plastiku u kontejnere
predvidjene za to.ne gnjavi me to uopste.
kad perem zube,ne pustam vodu curiti citavo vreme tog akta...
gasim svetlo u prostorijama gde nema potrebe biti upaljeno,vadim punjace baterija (mobitel,nintendo,itd) iz uticnica kad je punjenje zavrseno,i tako dalje,da ne nabrajam sve male "gluposti" koje stede energiju,vodu i koji doprinose stednji energije i manjoj poluciji.
dali vi to radite?
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
mrgude Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Mar 2007 Poruke: 446
|
|
uvjek smece bacam na predvidjena mjesta za to...i mislim da je to kraj spiska
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Buduci da u nas jos uvijek nema kontenjera/bili su i sada ih negdje ponegdje ima/ u koja bismo bacali odredjene vrste smeca ne razvrstavam smece.
Djecu od malih noga ucim da papirice ne bacaju po ulici i parkovima vec da ako nema u blizini korpa za smece da to stave u dzep pa izbace kada budu kod kontenjera.
Vodu takodjer ne pustam da tece nepotrebno/osim ljeti kada hladim lubenicu ili dragome pivo /
Ne koristim PVC kese za trgovinu vec ili imam platneni ceker ili papirne vrecice.
Svako proljece posadim cvijece ili neko drvce u parku oko svoje zgrade.
Ali sve je to neznatno kada guzonje unistavaju prirodu gradeci hidrocentrale zelieci da uniste i ono malo lijepe nedirnute prirode i rijecnih tokova kao sto to sada rade s netaknutim dijelovima rijeke Neretve i njenih pritoka kao da poboljsaju narodu , a u stvari samo kako bi oni napunili jos vise svoje dzepove.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
anonimni_surfer Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jun 2007 Poruke: 27
|
|
zagađenje zemlje se ne može zaustaviti.
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Neminovno je da ce doci do ekoloske katastrofe.Akteri smo svi zajedno.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
Tha_A Upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365
|
|
Ooj, ekologiju smo imali cijelu proslu godinu umjesto biologije...
Nedavno sam negdje na internetu citao da se od Antarktika odlomila ogromna santa leda, duljine 100 km ili vise, nisam siguran bas Sigurno ima veze s globalnim zagrijavanjem, ozonskim rupama, efektom staklenika. No, necu sad pricati ono sto je vec opcepoznato... Samo zelim reci da ne mora znaciti da je covjek za sve kriv, jer su znanstvenici utvrdili da se led na sjevernom polu vec jednom topio, da se zaledio, te da se sad izgleda opet topi.. A taj se led topio dugo prje covjeka. Koliko sam ja to razumio
Jeste to sve strasno, ali opet mislim da mediji to izdramatiziraju do p.m. Ali opet, treba se mnogo toga poduzeti kako bi nekako sprijecili tu ominoznu "klimatsku katastrofu" .
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
foryou10 je napisao/la sledeće: | Neminovno je da ce doci do ekoloske katastrofe.Akteri smo svi zajedno. |
u pravu si... Ali nko se ne trudi da se to spreci...
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
anonimni_surfer je napisao/la sledeće: | zagađenje zemlje se ne može zaustaviti. |
i ja mislim da se ne moze zaustaviti ali verujem da se moze znatno usporiti;
da svi ucinimo nesto samo malo,
da promenimo neke egoisticne,nepotrebne navike,
planeta ce nam duze trajati
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
~brza~ Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik
|
|
Ne vozim auto idem autobusom ili me neko drugi odveze. A često idem pješke
|
|
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
pa svi mi koji volimo prirodu ,držimo se osnovnih pravila kulture i ponašanja.
nikada nisam bacao smeće po ulici ili tako nešto.kad odem na rijeku obavezno pokupim smeće i iza sebe i iza drugih ,koji dolaze na to "moje" mjesto na rijeci.
tako sam odgojen od malih nogu .
a tako učim isto i svoju djecu.
ali to je najmanji učinak što može neko da doprinese zaštiti okoline.
nažalost sve nas je manje i manje i ekološka katastrofa je pred nama i neizbježna.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
-ne bacam smece po ulici, odvajam plastiku od ostalog smeca (to je jedino sto sto se moze u ovim krajevima uraditi)
- odvajam papir (pa u kraju kad skupimo neku kolicinu,nosi se na reciklazu)
- gledam da u sto manjim kolicinama koristim baterije (jer posle ne znam sta bih s njima, gde da ih bacim,kako da ih odlazem)
- volim prirodu
- cesto sam ucestvovala u nekim "sredjivanjima", npr obale Dunava u mom kraju, neki sitni poduhvati na Zlataru i takoc
Sa ljudima u svojoj okolini pricam o tome,ne drzim im predavanja,ali im skrecem paznju s vremena na vreme A zamislite cuda,oni me vole uprkos tome
|
|
|
|
|
|
anabila Upućeni član
|
Datum registracije: 28 Jul 2007 Poruke: 395
|
|
Cinim male stvari,najvise sto mogu. Mi "mali ljudi" na to previse i ne utjecemo.
Ako netko moze to sprijeciti i zaustavit to su oni "veliki" koji o tom samo pricaju a nista ne poduzimaju da to sprijece.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|