:: |
Autor |
Poruka |
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Evo, vec satima se mucim da napravim konekciju za SBB kablovski internet na Visti i ne ide. Stalno javlja neku gresku, a kad kliknem da je pronadje, kaze da nijednu gresku nije pronasao.
Na XP-u radi sasvim normalno, a modem je onaj webstar i veze se preko mrezne kartice.
Jutros sam otisao kod ovih iz SBB-a i onaj mi kaze da mi trebaju drajveri za Vistu. Ja razmisljam, ako se veze preko mrezne kartice, onda ne trebaju drajveri. Nisu trebali ni na XP-u. Al' 'ajd', poslusam ja njega, medjutim na tom sajtu imaju samo drajveri za vezu preko USB-a. A to mi ne treba.
Vrlo je moguce da nisam napravio konekciju kako treba, pa ako neko zna, neka mi detaljno ovde objasni.
Hvala.
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Meni je to malo cudno .... Sta ce ti drajveri za modem? Da nije on mozda mislio da ti trebaju drajveri za tvoju mreznu karticu za Vistu (ipak je Vista Vista....)...
Mislim to mi je logicnije od drajvera za modem.
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Ne, on je rekao da mi treba drajver za modem. Dao mi link na kome treba da ga skinem. A posto su oni tamo iz SBB-a poznati po strucnosti (ne znam samo gde ih nadju onakve ), tu opciju treba zanemariti. Mrezna kartica mi je instalirana i radi normalno. Kada povezem kabl, sa ona dva monitorcica u toolbar-u nestane ona crvena putaca, sto znaci da je to u redu, ali mi saopstava da nije povezan na internet. Kada pokusam da se konektujem preko konekcije koju sam napravio, javlja neku gresku. To sam opisao u prethodnom postu.
Da zanemarmo te gluposti koje pricaju tamo u SBB-u, znaci, problem je verovatno u toj konekciji sto sam napravio. A posto se konekcija ne pravi isto na XP-u i Visti, verovatno sam negde zabrljao jer sam je na XP-u pravio vise puta i nikad nije bilo problema.
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
|
|
Ja sam na PTT Cable pa sam imao problema sa mreznom karticom na Visti (doduse Vistu sam skinuo posle 5 dana al nvm).... E sad posto ti moras da pravis konekciju (kod PTT-a ti se sve samo podesi kad ides preko LAN-a) najbolje ako jos neko ima SBB net da se javi
|
|
|
|
|
|
NenadS Administrator i domaćin
|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica
|
|
Jesi li probao da modem iskljucis iz struje, sacekas malo pa ukljucis ali pre toga ga povezes mreznim kablom sa kompom... to moze da resi tvoj problem...
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
NenadS je napisao/la sledeće: | Jesi li probao da modem iskljucis iz struje, sacekas malo pa ukljucis ali pre toga ga povezes mreznim kablom sa kompom... to moze da resi tvoj problem... |
Evo ga, radi!
Stvarno nemam reci... Svaka ti cast... To mi nikad ne bi palo na pamet.
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
|
|
NenadS je napisao/la sledeće: | Jesi li probao da modem iskljucis iz struje, sacekas malo pa ukljucis ali pre toga ga povezes mreznim kablom sa kompom... to moze da resi tvoj problem... |
Hahahha dobro resenje Shone kako bre to? Mislim ocigledno da jeste tako posto je proradilo al nije mi jasno KAKO?
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Verovatno se nesto resetuje u samom modemu.
Ma ja zamalo da napisem da gluplji predlog nisam cuo, ali, reko', 'ajd' da probam, nista me ne kosta.
|
|
|
|
|
|
Car Dusan-Silni Administrator i domaćin
|
Godine: 56
Datum registracije: 09 Jun 2002 Poruke: 7770 Mesto: Kraljevo / Frankfurt
|
|
jerotije je napisao/la sledeće: | Verovatno se nesto resetuje u samom modemu.
Ma ja zamalo da napisem da gluplji predlog nisam cuo, ali, reko', 'ajd' da probam, nista me ne kosta. |
Moras da shvatis jednu stvar. Radi se o M$-proizvodu tako da sve sto je za tebe glupo, za M$ je logicno. Kad naucis tako da razmisljas imaces mnogo manje problema nego kad razmisljas "za tebe logicno"
Veruj mi, znam iz iskustva
A dok sam citao tvoj post gore, prvo sto mi je palo i meni na pamet je bilo to jer nisam nigde video da si napisao da si to uradio i krenuh da upisem post ali videh da je Nesa upravo to i napisao
|
_________________ Obavezno procitajte [ Pravilnik ] i [ FAQ ] pre nego sto postavite pitanja.
Preporucujemo: [ Naša multimedijalna baština ] sa forumima [ Fontana zelja ], [ MP3 Riznica ], diskusije o [ Domacoj muzici ], ili za ljubitelje [ Strane muzike ] a naravno i sve o [ Online radio domaci.de ].
Opustite se na forumima kategorije [ Zabava ] uz jednu [ Trac partiju ] ili se poigrajte na [ Igrama bez granica ].
I naravno da ne zaboravimo jednu od najvecih [ Download baza ] narodne i zabavne muzike EX-YU estrade sa preko 15.000 mp3 fajlova.
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
A ja sam skoro ceo dan proveo muceci se da se konektujem. Interesantno je to da je veza bila uspostavljena samo do provajdera, tako da sam imao pristup lokalnoj mrezi, ali internetu ne, pa sam pomislio da je problem negde kod njih.
Evo sad svaki put kad prebacim modem i sa Viste na XP i obrnuto, moram da ga iskljucim iz struje. Ako me neko vidi, smejace mi se.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|