:: |
Autor |
Poruka |
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354
|
|
...kada je psovka psovka a kada stilsko sredstvo? razdvajate li to? psujete li cesto? kada? svesno, ili i ne primetite da ste opsovali? koga? druge? sebe? misha? ili ...?
ovako, ja opsujem i volim da opsujem kada zelim da dam znacaj necemu o cemu govorim, a ne vidim drugaciji nacin da ce oni sa kojima govorim to cuti, ili razumeti na nacin na koji ja zelim ...srpski jezik..i varijacije.
niko na svetu nema takav fond psovki kao nas jezik..i ne koriste ga tako raznoliko kao mi.i u drugim jezicima su psovke na neki nacin deo kulturne bastine jezika, ali mi ? mi smo svetski prvaci...
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
|
|
|
srna2422 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402
|
|
ne psujem; na srpskom pogotovo. ponekad mi se desi da mi izadje neka psovka na engleskom (sto se ne broji, jer nije na maternjem ), ali to se desi jednom u pola godine. ne znam--ne volim te psovke. mislim da se sve moze docarati na lijep nacin, bez ikakvih pskovki. ljudi koji mnogo psuju me odbijaju. jednostavno, ne mogu da nadjem zajednicki jezik sa njima. nisu moje drustvo.
ne zelim nikoga da uvrijedim. ovo je samo moje misljenje.
|
_________________ Marriage is the triumph of imagination over intelligence. |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Mozda cete mi reci da sam filozof, ali smatram da ljudi koriste psovke u svadjama kada im ponestane argumenata.
Prvo, postoje:
a) psovke sa imenicama [uglavnom KPGS] ili glagolima [j..., s... itd.], koje bas nisu za decje usi, ali ih opet cuju
b) malo pristojnije psovke tipa "sto mu gromova!", "boktetvoj", "u vrazju mater" i slicne koje su "izasle iz mode"
Vise volim ovaj drugi tip jer lepse zvuce. One prve retko koristim, ali koristim.
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Izleti mi tu i tamo neka 'blaža' psovka, a nikad ne spominjem Boga i mater. To nikad neće izaći iz mojih usta [-X
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
Maxi89 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Dec 2006 Poruke: 3
|
|
Pa, umem ja da opsujem, ali ne volim jer je to tako... prostacko...
|
|
|
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
Datum registracije: 27 Apr 2005 Poruke: 1120
|
|
smatram da je cesto psovanje znak bedastoce.Za mene je seljacina onaj tko vazda psuje.Em nije fino,em nije potrebno.
Riga mi se kad neku curu cujem da prostaci,ili cak kune Boga.
Eto,toliko od mene...
|
_________________ Lutka od krvi bez trunke ideje... |
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Zavisi od kulture i od sredine. Ali ipak mislim da ne treba korstiti psovke da bi izrazili nesto sto moze i obicnim recima.
|
|
|
|
|
|
EGO! Stojke's bitch!
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu
|
|
Svi kazu psovke ovo, psovke ono... Ali vecina ih i koristi. Licno, nemam nista protiv psovki, skroz su i OK i ne shvatam ih licno kad mi neko nesto opsuje. Sto bih?
Po meni, savrseno je normalno da se psuje. Ne smatram da je nego gluplji, prostiji ili sl. kad opsuje...
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
|
|
|
|
|
la_descarada Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 204
|
|
ne volim da psujem...a kada zelim nekoga uvrediti,to uvek uradim na kol`ko tol`ko fin nacin ne koristeci psovke!
|
|
|
|
|
|
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...
|
|
posto sam ja odrasla u inostranstvu, ne koristim ih mnogo, medjutim razlikujem uvek kada je psovka, stvarno psovka a kada je to samo "stilsko sredstvo"...
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
psujem "kad treba" , ali ne pretrano. Nemam nista protiv psovki, kad se koriste u prigodnim situacijama (ne pred decom, ne pred roditeljima, ne pred starijima....) Ne volim one masne srpske psovke, od kojih mi se nakozi jeza kad ih cujem, ali mi ni ne smetaju preterano! Ne sablaznjavam se kad ih cujem. Niti smatram da su ljudi koji ih koriste "glupaci" ili "prostaci" ili ne znam ni ja sta! Jedino od cega mi se kosa na glavi podize je kad neko psuje Boga, Sunce, hleb i crkvu! To bi ih preko usta tacno!!! I ne volim kad neko psuje nekome blizu i dalju familiju (mamu, sestru, tatu.....)!
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
knknpnkn je napisao/la sledeće: | psujem "kad treba" , ali ne pretrano. Nemam nista protiv psovki, kad se koriste u prigodnim situacijama (ne pred decom, ne pred roditeljima, ne pred starijima....) Ne volim one masne srpske psovke, od kojih mi se nakozi jeza kad ih cujem, ali mi ni ne smetaju preterano! Ne sablaznjavam se kad ih cujem. Niti smatram da su ljudi koji ih koriste "glupaci" ili "prostaci" ili ne znam ni ja sta! Jedino od cega mi se kosa na glavi podize je kad neko psuje Boga, Sunce, hleb i crkvu! To bi ih preko usta tacno!!! I ne volim kad neko psuje nekome blizu i dalju familiju (mamu, sestru, tatu.....)! |
Pa koleginice kad bi se izbacile psovke u kojima se pominje sve to sto si rekla sta bi ostalo od psovki? Ja licno psujem, ali u principu u drustvu ortaka (redje kad je to neko pola pola drustvo). Ne psujem kad sam u drustvu starijih ili zaista male dece. Svako ko zivi u Srbiji ceo zivot moze da razlikuje "stilske" od onih .... namerno-provocirajucih psovki
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|