www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

ekologija
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 26, 2007 4:26 pm    Naslov poruke: ekologija Na vrh strane Na dno strane

kazu da nam majka zemlja ide djavolu (i verujem im) Sad
dali smatrate da mi svi mozemo pomalo pomoci da se propast uspori?
koje su vase "ekoloske" navike?
dali smatrate da je tesko uciniti nesto?
ja Embarassed delim smece,bacam staklo,papir,plastiku u kontejnere
predvidjene za to.ne gnjavi me to uopste.
kad perem zube,ne pustam vodu curiti citavo vreme tog akta...
gasim svetlo u prostorijama gde nema potrebe biti upaljeno,vadim punjace baterija (mobitel,nintendo,itd) iz uticnica kad je punjenje zavrseno,i tako dalje,da ne nabrajam sve male "gluposti" koje stede energiju,vodu i koji doprinose stednji energije i manjoj poluciji.
dali vi to radite?

mrgude
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 14 Mar 2007

namibia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 28, 2007 9:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

uvjek smece bacam na predvidjena mjesta za to...i mislim da je to kraj spiska Rolling Eyes

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 31, 2007 10:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Buduci da u nas jos uvijek nema kontenjera/bili su i sada ih negdje ponegdje ima/ u koja bismo bacali odredjene vrste smeca ne razvrstavam smece.
Djecu od malih noga ucim da papirice ne bacaju po ulici i parkovima vec da ako nema u blizini korpa za smece da to stave u dzep pa izbace kada budu kod kontenjera.
Vodu takodjer ne pustam da tece nepotrebno/osim ljeti kada hladim lubenicu ili dragome pivo Mr. Green /
Ne koristim PVC kese za trgovinu vec ili imam platneni ceker ili papirne vrecice.
Svako proljece posadim cvijece ili neko drvce u parku oko svoje zgrade.

Ali sve je to neznatno kada guzonje unistavaju prirodu gradeci hidrocentrale zelieci da uniste i ono malo lijepe nedirnute prirode i rijecnih tokova kao sto to sada rade s netaknutim dijelovima rijeke Neretve i njenih pritoka kao da poboljsaju narodu , a u stvari samo kako bi oni napunili jos vise svoje dzepove. New Evil

anonimni_surfer
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Jun 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 22, 2007 1:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zagađenje zemlje se ne može zaustaviti.

foryou10
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 63

Datum registracije: 13 Jan 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 22, 2007 11:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neminovno je da ce doci do ekoloske katastrofe.Akteri smo svi zajedno.

Tha_A
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 34

Datum registracije: 13 Dec 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 22, 2007 11:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ooj, ekologiju smo imali cijelu proslu godinu umjesto biologije...
Nedavno sam negdje na internetu citao da se od Antarktika odlomila ogromna santa leda, duljine 100 km ili vise, nisam siguran bas Rolling Eyes Sigurno ima veze s globalnim zagrijavanjem, ozonskim rupama, efektom staklenika. No, necu sad pricati ono sto je vec opcepoznato... Samo zelim reci da ne mora znaciti da je covjek za sve kriv, jer su znanstvenici utvrdili da se led na sjevernom polu vec jednom topio, da se zaledio, te da se sad izgleda opet topi.. A taj se led topio dugo prje covjeka. Koliko sam ja to razumio Confused
Jeste to sve strasno, ali opet mislim da mediji to izdramatiziraju do p.m. Ali opet, treba se mnogo toga poduzeti kako bi nekako sprijecili tu ominoznu "klimatsku katastrofu" .

..:: MaYa ::..
Banovan!

° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
<b>° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °</b>

Datum registracije: 14 Okt 2006
Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 23, 2007 9:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

foryou10 je napisao/la sledeće:
Neminovno je da ce doci do ekoloske katastrofe.Akteri smo svi zajedno.

u pravu si... Ali nko se ne trudi da se to spreci... Rolling Eyes

~ Banetova Žena ~

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 23, 2007 11:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

anonimni_surfer je napisao/la sledeće:
zagađenje zemlje se ne može zaustaviti.

i ja mislim da se ne moze zaustaviti ali verujem da se moze znatno usporiti;
da svi ucinimo nesto samo malo,
da promenimo neke egoisticne,nepotrebne navike,
planeta ce nam duze trajati

~brza~
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 15 Jan 2007
Mesto: Dubrovnik

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 26, 2007 12:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne vozim auto Exclamation idem autobusom ili me neko drugi odveze. A često idem pješke

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 14, 2009 1:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa svi mi koji volimo prirodu ,držimo se osnovnih pravila kulture i ponašanja.
nikada nisam bacao smeće po ulici ili tako nešto.kad odem na rijeku obavezno pokupim smeće i iza sebe i iza drugih ,koji dolaze na to "moje" mjesto na rijeci.
tako sam odgojen od malih nogu .
a tako učim isto i svoju djecu.
ali to je najmanji učinak što može neko da doprinese zaštiti okoline.
nažalost sve nas je manje i manje i ekološka katastrofa je pred nama i neizbježna.

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 17, 2009 11:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-ne bacam smece po ulici, odvajam plastiku od ostalog smeca (to je jedino sto sto se moze u ovim krajevima uraditi)
- odvajam papir (pa u kraju kad skupimo neku kolicinu,nosi se na reciklazu)
- gledam da u sto manjim kolicinama koristim baterije (jer posle ne znam sta bih s njima, gde da ih bacim,kako da ih odlazem)
- volim prirodu Smile
- cesto sam ucestvovala u nekim "sredjivanjima", npr obale Dunava u mom kraju, neki sitni poduhvati na Zlataru i takoc Smile

Sa ljudima u svojoj okolini pricam o tome,ne drzim im predavanja,ali im skrecem paznju s vremena na vreme Smile A zamislite cuda,oni me vole uprkos tome Smile

anabila
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 28 Jul 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 17, 2009 5:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cinim male stvari,najvise sto mogu. Mi "mali ljudi" na to previse i ne utjecemo.
Ako netko moze to sprijeciti i zaustavit to su oni "veliki" koji o tom samo pricaju a nista ne poduzimaju da to sprijece.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> ekologija Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon