Pre samo nekoliko meseci citali smo vesti o revolucionarnom OLED displeju za koji nije potrebno pozadinsko osvetljenje, a danas se on nalazi u nasim telefonima, MP3 plejerima...
Nokia N85 je jedan od retkih i, za sada, jedini smartphone-a sa takvim ekranom, sto je veliki korak napred s obzirom na veliku potrosnju baterije kod ovih uredjaja. Naime, zahvaljujuci OLED tehnologiji, baterija kod N85, kod umerenog koriscenja, traje i vise od 3 dana, dok je kod svih ostalih telefona sa Symbian operativnim sistemom taj period 1.5 do najvise 2 dana.
Sada ovi telefoni konacno imaju nekog smisla.
Osim toga, kvalitet slike je daleko prirodniji jer je kontrast ovog displeja daleko veci od obicnog LCD ekrana.
Od ostalih karakteristika, izdvaja se FM transmiter, sto omogucava slusanje muzike sa telefona na radio aparatu vaseg automobila, memorijska kartica od 8 GB koja dolazi uz aparat i internet radio.
Evo ostalih specigikacija:
Dimenzije : 103x50x16 mm
Težina : 128 grama
Oblik : slajder,
Antena : interna
Tastatura : numerička,
Baterija
Vrsta : Li-Ion
Kapacitet : 1200 mAh
Fabrička oznaka : BL-5K
Ostalo
Ostalo : vibracija,
Ekran
Glavni
Tip : OLED
Broj boja : (24-bit) 16.777.216 boja
Rezolucija : 240x320 piksela
Kamera
Glavna
Orijentacija sočiva : sa zadnje strane
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on...
~SonicLady~ ~Smiley~
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
Odličan telefon što se tiče opcija, ali jako slaba izrada "oklopa". Većina modela ima problema sa slajdom (velik hod) i niskokvalitetnom plastikom.
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever.
jerotije rank
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
Ja na mnogim forumima procitah, a i licno se uverih da slajd sa obe strane radi skoro savrseno. Istina, za otkrivanje multimedijalnih tastera treba nesto jace povuci, pri cemu slajd kao da negde zapinje, ali to je toliko neprimetno da se skoro i ne oseti. Inace, slajd ima "lufta" oko pola milimetra sto i nije toliko strasno.
Sto se tice kvaliteta plastike od koje je radjen, meni izgleda kvalitetna, a to cu proceniti tek posle nekoliko meseci upotrebe, s obzirom da sam ga pazario pre 3 dana.
Eto, da kazem da mi je za ova 3 dana zablokirao vec 3 puta, sto mi se kod N73 nije desilo poslednjih godinu dana. Izgleda da je to normalna stvar kod svezih telefona, isto to mi se desilo i sa sedamdesettrojkom kad sam je kupio, ali su svi ti problemi reseni update-ovanjem, sto ce, nadam se, i kod ovog modela da bude.
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on...
ClubDJTeam_1 Banovan! Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 26 Avg 2009 Poruke: 28
ova n85 i n96 su jako jako slicne
voulez-vous ♧Otac Makarije♧
Godine: 40
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164
Ma sta jako slicne, skoro pa identicne spolja... do duse, iznutra je evidentnija razlika....
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma