:: |
Da li zakon jednako štiti sve? |
Trebao bi ali... NE štiti |
|
72% |
[ 49 ] |
NE štiti... i stvoren je za to da neke samo štiti |
|
16% |
[ 11 ] |
DA, zakoni jednako štite sve |
|
4% |
[ 3 ] |
OVISI, o sociološkoj zrelosti društva o kojem se govori |
|
5% |
[ 4 ] |
Nemam pojma... |
|
1% |
[ 1 ] |
|
Ukupno glasova : 68 |
|
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Dakle - što mislite, da li zakon jednako štiti sve ljude ili ne?
Da li je pravda koju bi trebao producirati zakon jednaka i za bogate i za siromašne?
Da li jednako štiti oba spola?
Da li u praksi jednako štiti moćnike i nemoćnike?
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
gilence Princ bez konja - stara garda
|
Godine: 46
Datum registracije: 01 Jun 2005 Poruke: 1001 Mesto: Novi Sad
|
|
Misljenja sam da zakon ne stiti jednako sve. U bilo kom drzavnom uredjenju. U bilo kako razvijenom drustvu. Uvek postoje oni koji uspesno izbegavaju ruku zakona. Pa tu imamo one koji to znaju i one kojima se moze, povlastene.
|
|
|
|
|
|
gsilvija Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 31 Mar 2005 Poruke: 191
|
|
Stvarno nemam pojma
|
|
|
|
|
|
PuNk SuPeRsTaR *Nečija Slatka Tajna*
|
Datum registracije: 23 Mar 2006 Poruke: 7387
|
|
Uvijek postoje neke rupe u zakonu. Čak i najveći zločinci se mogu izvući na nekim tehničkim glupostima!
|
|
|
|
|
|
Cute Blondie * Belphegor's bitch *
|
Godine: 43
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd
|
|
Trebao bi ali na zalost ne...Nigde nema izuzetaka, svuda postoji mito, korupcija i varijanata "preko veze" tako da zakonodavstvo nazalost nigde nije potpuno korektno i fer i nezavisno..i nisu zakoni za sve isti, a primera je milion.
|
|
|
Bajadk Odomaćeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark
|
|
Pa evo ovako....prije nekih 15-16 godina moj djed je poginuo dok je prelazio ulicu. I taj sto je vozio auto nije osudjen jer su se umjesali prsti politicara (njegov otac je imao neku vrlo dobru vezu i on nije ni dana proveo u zatvor.
Imam jos primjera da ne nabrajam......
|
_________________ E da mi je, da mi je |
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Zakon se primenjuje na obicne smrtnike. Gde cete bolji primer od one budale od naseg Srpskog Ministra poljoprivrede kad je pokupio zenu koja je prelazila ulicu na pesackom a on prosao kroz crveno. On je za to, i za to sto nije sacekao policiju na mestu nesrece trebao da dobije 10 godina zatvora. Mislite da je video resetke? )
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
gilence je napisao/la sledeće: | Misljenja sam da zakon ne stiti jednako sve. U bilo kom drzavnom uredjenju. U bilo kako razvijenom drustvu. Uvek postoje oni koji uspesno izbegavaju ruku zakona. Pa tu imamo one koji to znaju i one kojima se moze, povlastene. |
Slazem se u potpunosti. Nazalost, to je dokazano mnogo puta i na mali milion primera! Diskriminacija je itekako prisutna u primeni zakona!
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
"Trebao bi ali... NE štiti" Zakon i postoji da bi se prekrsio, samo je sada pitanje da li ce taj pojedinac biti okrivljen i proglasen krivim ili ce se jednostavno izvuci. Ova druga grupa su najceske "Ugledni pojedinci" ili neka "Elita".
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Iako bi uistinu trebao zakon da bude za sviju podjednak ipak je kristalno jasno da to nije i uvjerila sam se bezbroj puta da zakon nije na istom nivou za sve ljude i ma koliko se neko trudio to da promjeni nemoguće je..nikada nikome to nije pošlo za rukom niti će ikada poći..ali što reče moj profesor filozofije zakoni i politika su kao lavirint i kada jednom udjete u njega nikada ne možete naći izlaz već se uvijek vrtite samo u krug..pa zbog toga ja i ne ulazim u njega
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Ponekad bi trebalo razlikovati što je to zakon u odnosu na to kako se taj isti provodi. Ali nikad nije bio jednak za sve, jer smo mi ljudi takvi da više preferiramo jedne u odnosu na drugim, bez obzira koji su pozadinski razlozi za to.
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
zilika Banovan! Veštica sa bičem
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..
|
|
Trebao bi ali... NE štiti
mislim da su ostali sve rekli..nemam sto nadodati
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
|
|