:: |
Autor |
Poruka |
Kriss3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 66
Datum registracije: 25 Maj 2009 Poruke: 39 Mesto: Pariz
|
|
gkukolj je napisao/la sledeće: | Oh, evo meni zanimljive teme, upravo sam zapalila svoju ponocnu cigaretu, malo sam usput citala sta je sve receno i mogu reci da ima dosta pametnih, kako pusaca, tako i nepusaca. Nisam sigurna, ali medju pusacima, valjda imam najduzi staz, pusim vec 26. godina, ali znam jedno (nisam sigurna koliko ce se ovo nepusacima svidjeti), jako sam kulturna u toj svoj nekulturi pusaca. Sto znaci: ne palim cigaretu tamo di je to zabranjeno, ne palim cigaretu na ulici, u ustanovama, u guzvama, ne plaim cigaretu u domovima u kojima zive nepusaci, pa i kada ti isti sami pomenu da zapalim, osjecam se jako neprijatno, ne bacam prazne kutije cigareta po stubistima kao neki koje poznajem u vlastitoj zgradi... pa sad cete reci da jos i pretjerujem, ali zaista je tako. Pa sad, ako ja to kao pusac mogu, zasto onda nepusaci ne odlaze na mjesta koja su za njih predvidjena?Zasto taj isti Zakon se ne provodi u praksi nego samo na papiru? I zbog cega nas kog vraga vise proganjaju kao najgore moguce kriminalce?! Ne, definitivno sam se malo uzrujala, pa cu poceti lupati kojesta a zaista mi nije namjera bila. Odoh ja na drugu temu, samo da zapalim jos jednu. |
Disciplna ti je ok, nema sta da se kaze. I ja nekada kad sam pusila , takodje sam gledala da ne smetam drugima, mada u to vreme nije bilo toliko preokupacije oko cigareta, ili pre bi se reklo oko zdravlja. Ne verujem da su pusaci matretirani, smatram da je logicno i pravedno da nepusac nije duzan da podnosi miris i gusenje dima, ni da se hranbi nikotinom. I ja sam se osecala progonjenom u vreme kada sam bila pusac, i kad lmi nesto kaze , iznerviram se iz mesta, zato to razumem.
Dakle danas posle 22 godine od kada sam nepusac, ja ne idem tamo gde se pusi, i stvar resene... Nazalost, moja deca puse, ali hvala Bogu respektuju moje polje, tako da puse u svojim sobama tako da ja nisam prisutna da udisem njihov dim..
__Pitanje je ovo vazno koje svako moze sebi postaviti i sa iskrenoscu odgovoriti;
** u sustini , cigareta je nesti dobro i korisno za coveka, ili ne?
Tek posle svog odgovora moze drugacije shvatiti.
Mnogi su oni koji puse, i znaju da je tesko ostaviti i kada to zele, a da ne pricamo za one koji vole cigaretu kao moj sin...On to kaze i priznaje da je stetno, i ne ljuti se...
Neki dan ovde u Parizu je bijo jedan program u kojem su uzeli vise osoba da im pomognu da se otarase od cigareta, neki sa ponkturom , neki sa prirodnim srestvima, drugi sa psihologom, drugi sa cauche;
ali svaki specijalista je rekao da osoba koja ne zeli da ostavi cigaretu, niko joj nemoze pomoci, treba sam pozeleti i pola posla je vec reseno i moze biti pomognut, ako ga treba ubedjivati ili mu prebacivati, TO JE ONDA NAJ GORE ..
Nemoj da se nerviras, ja te razumem.
Pozdrzav
|
|
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Ma ne nerviram se ja, zaista, to je tek bila mala salapred kraj posta. U potpunosti podrzavam Vas post, jer zaista, bez obzira koliko volim cigaretu i sam miris duvana, slazem se da [/B]niti je korisna niti potrebna covjeku.
A isto tako, malo kada sam vjerovala sredstvima koja se koriste za prestanak puenja i prevazilazenje "pusacke krize", samo cvrsta volja, zelja i jak karakter, mogu to i ostvariti. Ja, moram ovdje reci na zalost, nemam prvo zelju ostaviti cigarete, imam tek nesto malo volje i to ne cesto,a za ono sto volim i nisam bas neki karakter da se odreknem.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
Prestao sam da pusim...
Da se osjecam zdravije, nisam primetio...
Nisam koristio nikakva sredstva, za odvikavanje...
Zguzvao sam kutiju cigareta i bacio je u smece, pre tri mjeseca...
I sta sam dobio, nista, sem tromjesecne nervoze.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Ma hajde, šta je ta tri mjeseca, za još naredna tri. Izdrži, bit će ti bolje, vjeruj, to ti kaže okorjeli pušač koji te podržava svim srcem i škripućim plućima. Malo još volje, izguraj i nećeš se pokajati. Samo jaki i karakterni ljudi ostavljaju cigarete. Ne odustaj makar grizao lijesku (puna je vitamina kad joj oguliš koru )
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
Bobak_BL * Domaci Lazov *
|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
|
|
zavisno od toga sta puse....
ja dok sam bio mladji, pusio sam sve sto se moze smotati i zapaliti...
bilo je to dobro vreme. ali, onda su svi oko mene iznenada ostarili, a ja sam jos neko vreme bio mlad.
sad kad sam porastao, i ostario, i postao ljud...samo pusim cigarete.
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti.... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|