www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

- moral VS uživanje u životu -
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Godine: 34

Datum registracije: 25 Sep 2006
Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 3:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sve je to OK, ali ova tema ne govori o Muslimanima, Jevrejima, Amišima i sl. U ovoj temi me ne interesuju ugovoreni brakovi i naše, evropsko, shvatanje islamskih običaja.

Zamolila bih sve buduće "postere" da u ovoj temi NE pišu o Muslimanim, ugovorenim brakovima i sl. već da se drže zadate teme - M O R A L A Exclamation

Zahvaljujem... Wink

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *
Exclamation Being In Total Control of Herself Exclamation

Johnny-Delija
Banovan!

Delija Sever - Forever
Delija Sever - Forever

Godine: 42

Datum registracije: 07 Nov 2006
Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ja se slažem sa EGO!.Mislim da je ova tema o moralu koji nema veze sa religijom ili nacijom,već sa karakterom čoveka(ljudi) što sam i naveo u prethodnoj svojoj poruci.
Naravno,nisam imao nameru da vredjam bilo koga,samo sam naveo neke primere u vezi onog što je pisano o muslimanima,jer sam hteo da napomenem da ne treba generalizovati neke stvari,tj. da nije islam ''zla'' religija kako je mnogi prikazuju,tj. da i u drugim religijama postoje verski fanatici.

Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva...

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 4:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nick1982 je napisao/la sledeće:
I ja se slažem sa EGO!.Mislim da je ova tema o moralu koji nema veze sa religijom ili nacijom,već sa karakterom čoveka(ljudi) što sam i naveo u prethodnoj svojoj poruci.
Naravno,nisam imao nameru da vredjam bilo koga,samo sam naveo neke primere u vezi onog što je pisano o muslimanima,jer sam hteo da napomenem da ne treba generalizovati neke stvari,tj. da nije islam ''zla'' religija kako je mnogi prikazuju,tj. da i u drugim religijama postoje verski fanatici.

ОК, slažem se sa tobom. Nijedna vera nije zla, ali u ovoj temi nije potrebno braniti ikoga jer niko ni nije napadnut. Ovde je pitanje o moralu, moralnim dilemama, uživanjima...

Idemo dalje... Znači, ponavljam - tema je moral.

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 4:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

tesko je pricati o "univerzalnom" moralu Rolling Eyes
svi znamo da u svedskoj nije isti kao u afganistanu

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 5:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

please je napisao/la sledeće:
tesko je pricati o "univerzalnom" moralu Rolling Eyes
svi znamo da u svedskoj nije isti kao u afganistanu

....ali se može pričati o sopstvenom mišljenju. Wink

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

nofrks
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 21 Jun 2005

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 6:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne mogu reci da se ne drzim nekih osnovnih moralnih nachela(moralno je malo diskutabilna tema,jer mislim da ni u ovom sluchaju generalizovanje ne postoji),ali isto tako,radim onako kako najbolje umem i mislim da treba,po nekim mojim lichnim nachelima.sve u svemu balans....

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 7:03 pm    Naslov poruke: Re: - moral VS uživanje u životu - Na vrh strane Na dno strane

Pošto vidim da su mnogi izgubili iz vida prvobitni smisao ove teme, da osvežim pamćenje:

Da li smatrate da ne možete uživati u životu ako ste moralni?
Da li uživate u životu, ljubavi, sexu i sl. samo ako ste nemoralni?

Da li uživanje equals blud, nemoral?

Šta je za Vas blud, nemoral?
Kakva vrsta "uživanja" je za Vas moralna?
Da li Vam je moral bitan?
Da li ste moralni i koliko?
U slučaju da ste težak moralista, koliko Vas to ograničava?

U svom odgovoru bih Vas zamolila da se postavite kao osoba koja živi u 21. veku i kao osoba koja živi u 19. veku!

Takođe bih Vas zamolila da mi odgovorite na SVA pitanja!

Hvala! Very Happy

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

tamara_blabla
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 38

Datum registracije: 15 Mar 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 15, 2007 3:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Smatram da to nisu stvari koje treba postaviti u opozitu. Jedno ne iskljucuje drugo!

DimitrijeR
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 12 Feb 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 26, 2008 12:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da je moguće ostati moralan i uživati u životu. Bez ikakvih problema.
Dokle god sredstva uživanja ne ugrožavaju okolinu, osoba ostaje moralna.
Kada se pređe granica, uživanje prelazi u sebičnost.

Najveća primtivna čovekova potreba je da isključi razum i kontrolu svesti. Ono za šta su mu bile potrebne desetine hiljada godina da stekne i ovlada.
Odsustvo samosvesti, za dobar deo populacije, čini največe uživanje Confused Arrow Nemoral

Apsolutno je individualno, šta je uživanje i šta je moral. Zbog toga postoji zakon, kako bi se individualno svelo na globalno. Ograničava jedinku, ali štiti masu.

dodatak:

aureliano je napisao/la sledeće:
I sada kad pogledam s ove distance, sve to vidim kao periode odrastanja, a uzitak, stvarno ono sto mi je najiskrenije uzitak je nesto sto je vrhunski moralno, to je kad kao otac provodim vrijeme sa svojom 6-godisnjom kcerkicom. Nista me ne ispunjava toliko koliko njena radost i njen smijeh, i to kvalitetno vrijeme koje provedemo zajedno. Toga jos vise postanem svjestan kad sam daleko od svoje porodice.

Smile ... pretpostavljam da je potrebno mnogo strpljenja i mnogo rada da bi se taj osećaj, o kome pričaš, dostigao. I ništa ne može da se meri sa tim osećanjem vrhunskog užitka. I što je najinteresantnije, apsolutno je moralan.
U potpunosti se slažem sa tobom.

carmen90
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 09 Maj 2007
Mesto: ***3 metra iznad neba***

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 28, 2008 10:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hm....smatram da se moze uzivati i mora uzivati i pored morala koji mora postojati u svima nama.....
Ne smatram da sam nemoralna zato sto uzivam u svim carima zivota,mladosti.....niti iko ko to cini...
za mene je nemoralno davati se bez ogranicenja i raditi to cisto onako,kao zivotinja....mislim ja sam vrlo flexibilna po tom pitanju i sirokih shvatanja,ali sto je mnogo mnogo je.....treba uzivati pa cak i krsiti pravila ali u granicama normale,nestasnosti i dobrog ukusa...
Za mene je moralno uzivati u svemu sto si nabrojala.....dakle u zivotu,malim porocima,zadovoljstima,sexu,ali imati svoj stav i zdravu meru....
Mislim da jesam moralna......ne znam da li jako....kao sto sam vec gore pomenula sve je to stvar ukusa....i mere Very Happy

foryou10
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 63

Datum registracije: 13 Jan 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 18, 2008 11:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mješati bilo čiju nacionalnu i vjersku tradiciju sa moralom je nemoralno.Ne znam kakvim pravom, ja ili bilo ko može suditi o moralu na ovaj način.Nešto što je moralno za neke narode je nemoralno za druge npr.sex prije braka u nekim sredinama nije nemoral i ne osuđuje se,a u nekima jeste i osuđuje se.Po čemu su jedni moralni,a drugi nemoralni.U prvoj sredini sva ona pitanja koja si postavila ako bi imala pozitivan odgovor ne bi bio nemoral,
blud itd.,a u drugoj da.Moralno je uvažavati druge,ne krasti,ne činiti zlo drugim ljudima itd.itd.Zar za takve ljude ne možemo reči da su moralni,iako njihova tradicija prakticira nešto od onoga što su predhodnici naveli kao nemoralno.??????

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 19, 2008 4:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svi postovi koji nisu vezani za temu bice,kao i uvek izbrisani. Hajde da ne setamo tamo-vamo bla truc. Hvala

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> - moral VS uživanje u životu - Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon