www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Nezaposlenost...
Strana prethodna  1, 2, 3
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
sansonjer
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Avg 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 22, 2006 2:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nezaposlenost je svakako problem. Ali ako ste u iole vecoj sredini pa ne mozete da se zaposlite razmislite malo i o sebi.
Zavrsena skola ili fakultet ne znaci da morate da radite taj posao. Mnogo je ljudi koji uopste ne rade posao za koji su isli u skolu.

flekitza
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 18 Avg 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 26, 2006 1:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coco_bill je napisao/la sledeće:
Ta diskriminacija mi uopste ne ide u glavu.

Da sam poslodavac, radije bi uzeo i dedu od 80 godina nego tek svrsenog srednjoskolca jer deda sigurno ima:
- Iskustva
- Radne navike, radnu kulturu i kolegijalnost
- Poštuje svoj posao

Mladi obično dobijaju posao zbog "izložbe". Samo što poslodavac ne razmišlja o tome da će morati da ga non-stop uči da ne psuje, da poznaje robu i zna gde šta stoji, uređuje svoje radno mesto, odnos prema kolegama...
a ja bih pre uzela frishikog nekog, jer bre treba se nauchiti dok josh je znanje tu ! + iskustvo se stiche ! + rane navike i kultura , isto !!!

znachi shto vishe omladine !!!

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 24, 2009 11:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovaj problem ce tek izaci na videlo ove godine, kako najavljuju, svuda u svetu

pa ko se snadje, svaka mu cast

" I know the way to fuck them all...."

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 25, 2009 1:12 am    Naslov poruke: Re: Nezaposlenost... Na vrh strane Na dno strane

pinkie je napisao/la sledeće:
Tommy021 je napisao/la sledeće:
Kao dosta gradjana ja sam jedan od njih koji ostane bez posla zbog raspada firme,ili nemaju posao zato sto ga je tesko naci,a da se sa platom normalno zivi.Koji posao,a da nisu strane kompanije,i kako se sa tim izboriti...

Hm..kako se izboriti...Ja sam vec punih 10 godina na birou.Od zavrsetka srednje skole.Samo sam isla i odnosila dalje dokumenta kako sam zavrsavala kurseve i dalje se usavrsavala..Ni jedan jedini put mi nisu ponudili cak ni posao cistacice..a sam bog zna koliko je konkursa bilo...otvorenih i zatvorenih a da niko o njima i ne zna Rolling Eyes No, to je vec druga prica Wink U svakom slucaju vec godinama radim van svoje struke..bez radnog staza , bez osiguranja i penzije...Mozda jednog dana uspem sebi da uplatim barem neki iznos za ove protekle godine, no znam odlicno sta znaci biti nezaposlen.Ili pak raditi za nekoga a ne znati hoce li ti sutra uruciti otkaz ili ces raditi jos godinu dve...raspad je sistema totalni. cinjenicno je stanje takvo kakvo jeste, ljudi ostaju bez posla, firme se privatizuju, stari radnici dobijaju otkaze a onda se zaposljavaju novi..jedni se skinu sa biroa jedni se vrate na biro, jeftina radna snaga se niti uvozi niti izvozi, poljuprivreda je stala, jednostavno naisla su teska vremena iz kojih cemo se valjda nekako iskobeljati, ali najvaznije od svega je i dalje ulagati u sebe..i dalje se obrazovati, zavrsavati kurseve, vezbati rad na kompjuteru, i truditi se sto vise.Naci posao koji vam mozda u ovom trenutku nece odgovarati, ali ce vam pruziti neke otvorenije mogucnosti za neko drugo radno mesto.To je jedini moj savet Wink

Od svih komentara ovdje procitah ih sve..pinkie je to super rekla Mr. Green

Istina da se do posla tesko dolazi jer su na snazi veze i vezice i das para ne das..nazalost ali to je realnost danasnja.
Istina je i da mnogi mladi nece da rade...
Ja imam jedan zavrsen fax i drugi imam jos samo jedan ispit da polozim pa da imam dva zavrsena fax-a. Mr. Green
Nedavno je bio konkurs u jednoj banci za rad na salteru jer je zena isla na trudnicko i zamislite prijavilo se nas 7 , ja nisam primljena , ni moja komsinica nije primljena koja je zavrsila pravni fax , ali je primljena zena koja je zavrsila srednju trgovacku i ima diplomu zavrsene gimnazije koju je za 250 eura kupila u Grudama Mr. Green , ali je njen muz dobar sa direktorom banke(stari su skolski drugovi).
Potom se otvara druga banka i opet predajem na konkurs i dobijem odbijenicu , jer su primili zenu koja je zavrsila pedagogiju(ustvari zavrsila joj je majka fax umjesto nje jer joj je majka predsjednica suda) i imala je posao kao nastavnica Bosanskog jezika u jednoj skoli van grada u jednom naselju , ali je napustila i zaposlila se u banci(zaposlila je majka) Mr. Green
Otvara se i treca banka i prije no se i znalo na kojoj lokaciji ce biti banka smjestena vec se u gradu znalo ko ce na kojem mjestu da radi Mr. Green
U mjesnoj posti otvara se konkurs za prijem radnika i tu predam i dobijem odbijenicu jer se zaposlio sin od sestre direktorove zene i dodjem mu nedavno da mi na mob napravi da mogu uci s mob na internet i on mi kaze lijepo..ja nemam takav mobitel i ne znam , da ti je kao kod mene znao bih Mr. Green
I najcrnje od svega..otvara se Interex i predam na konkurs i dobijem odbijenicu jer sam samohrana majka sa dvoje djece ( a cim sam se prijavila na konkurs znaci da imam gdje ostaviti tu djecu dok sam na poslu)..i kada sam neki dan usla u Interex i vidjela ko je sve primljen doslo mi je da povracam od muke i bijesa istovremeno Mr. Green

I sto mi je smijesno na upitnicima za kokurs kad ti traze podatke da li si ozenjen/udata , imas li djece koliko , koliku platu trazis , i ovo me jako nasmije...

Konkurs npr.
1. prilozite svoju slik / da li se na to radno mjesto prima maneken/ka ili radnik/ica
2. imate li polozen vozacki ispit-Da
3. Imate li vlastito auto - Ne
4. Poznajte li rad na racunarima i sta- Da , sve od Worda pa na dalje ( s tim da im ja prilazem diplomu sa PMF-a kao ing. m-m i ing.informatike s FIT-a)Mr. Green
5.Da li poznajete strane jezike i koje - Da Bosanski i Engleski
6.(koje je meni najjace pitanje u svemu tome) Da li imate iskustva na istim ili slicnim radnim mjestima...i sad recimo trgovina...ja tog iskustva imam jer sam radila po trgovinama i pekaram , ali buduci da sam radila na crno i nisam bila nikad prijavljena kako i na koji nacin da ja njima predocim dokaz o radnom iskustvu...nikako
7. ili kad napisu potrebno radno iskustvo 2, 5 ili vise godina:mrgreen:

Ali ja se opet borim i idem dalje..radim milion poslica , ne ide mi radni staz ni zdravstveno ni penziono ali se nadam da cu nekada moci uplatiti sama sebi sve to akobogda. Radim sve sto je posteno i cista obraza.

A sto sam rekla da pojedini nece da rade evo primjera radi..kod jednog prijatelja odem izjutra oko 5 ocistim mu internet caffe i kod njega radi jedan momak. Mali milion puta sam mu ukazivala na greske i propuste koje pravi i opominjala ga da ne valja to sto cini da nece dobro proci ako ga gazda vidi , ali dzaba. I nakon nekog vremena dobio je otkaz.

Sretno svima koji traze posao..ali ne gledajte uvijek da nadjete posao samo u svojoj struci , radite sta bilo dok vam ne iskrsne bolja prilika.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Nezaposlenost... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3
Strana 3 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon