www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

- moral VS uživanje u životu -
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
dzsap
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 51

Datum registracije: 17 Apr 2006
Mesto: zemun

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 28, 2007 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mišljenja sam da je moral i sve forme ponašanja vezane za tu reč kroz istoriju nametali ljudi i organizacije koje su svoju vlast i činjenje zasnivali na nemoralu.
svako pametan uživa u seksu i životu ako mu se zato pruži prava prilika (iako su takve prilike retke), samo glupi ljudi se drže pravila koja su nametnuta od strane nekog drugog, znajući da baš ti koji ta pravila i nameću po njima nepostupaju.
blud nije nemoral, blud je vrhunsko zadovoljstvo dvoje,troje ili više ljudskih bića,ako se pronađu između sebe i budu spremni da uživaju i ostvare svoje seksualne želje , potrebe i snove.
ko nije probao blud i ko se tako nikada nije ni ponašao nezna šta propušta, iskreno mislim da sada postoji španska inkvizicija da bi i čatanje preko interneta nazvali nemoralnim i đavoljskim ponašanjem, tako da je po meni moralno svako ponašanje kojim nepovređuješ drugo ljudsko biće niti u jednom njegovom pravu!

slacky_slacky
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Mar 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 01, 2007 9:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mozes biti i moralan a da uzivas u zivotu

foryou10
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 63

Datum registracije: 13 Jan 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 01, 2007 12:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zar nije moralno ako čovjek voli svoju ženu,uživa u sexa sa njom,imaju djecu koju vole,auto koje su sebi mogli priuštiti i stan od 70 m2.
Eto ja uživam u ovakvom životu.

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Godine: 34

Datum registracije: 25 Sep 2006
Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 01, 2007 4:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

dzsap je napisao/la sledeće:
mišljenja sam da je moral i sve forme ponašanja vezane za tu reč kroz istoriju nametali ljudi i organizacije koje su svoju vlast i činjenje zasnivali na nemoralu.

Ne slažem se sa ovim.
Smatram da moral poseduju dostojanstvene osobe. Osobe koje, da se tako izrazim, vrede nešto.
Po mom mišljenju, moral je neka vrsta časti koju poseduje jedno ljudsko biće. To je osobina koju bi svako trebao da ceni.
Biti moralan, po mom mišljenju, ne znači biti “uzdržan” od sexa, tj. ispunjavati svoje želje i fantazije ali na “nivou”. Pod tim podrazumevam da za vođenje ljubavi, sexa uvek postoji vreme i mesto.
Možda nije idealan primer, ali meni lično je odvratno kad tip i devojka na sred ulice, parka ili u društvu naskaču jedno na drugo.
To, klasično, nije ni moral, ali ga sintetišem sa moralom jer svaki čovek mora da ima svoje JA kako bi mogao da drži do nečega.

svako pametan uživa u seksu i životu ako mu se zato pruži prava prilika (iako su takve prilike retke), samo glupi ljudi se drže pravila koja su nametnuta od strane nekog drugog, znajući da baš ti koji ta pravila i nameću po njima nepostupaju.

Zašto su ljudi glupi ako se pridržavaju pravila? Confused Rolling Eyes Često kažem: “Rules are made to be broken!”, ali sam takođe i svesna toga da UVEK postoje granice do koje svako ljudsko biće može i sme da ide.
Ljudsko biće koje ne može da ograniči sebe i svoja dela je, kako please kaže:
Citat:
ljudsko bice samo inteligencija odvaja od zivotinje...
inteligentno bice zna gde je granica a
zivotinja samo sledi svoj instikt

Pametan čovek poštuje pravila jer je on sposoban da ih propisno primeni, ograniči njihov uticaj i uskladi SEBE, SVOJE POTREBE i PRAVILA.

Reci mi, šta sa ljudima koji sami sebi nameću svoja pravila? Jesu li i oni glupi što poštuju NEŠTO i što ZNAJU DA CENE neke vrednosti?

blud nije nemoral, blud je vrhunsko zadovoljstvo dvoje,troje ili više ljudskih bića,ako se pronađu između sebe i budu spremni da uživaju i ostvare svoje seksualne želje , potrebe i snove.

Ko je i rekao da se ovo smatra “bludnom radnjom” Laughing ?
U toj tvojoj konstataciji i nemoral može da bude “vrhunsko zadosvoljstvo”.

ko nije probao blud i ko se tako nikada nije ni ponašao nezna šta propušta, iskreno mislim da sada postoji španska inkvizicija da bi i čatanje preko interneta nazvali nemoralnim i đavoljskim ponašanjem, tako da je po meni moralno svako ponašanje kojim nepovređuješ drugo ljudsko biće niti u jednom njegovom pravu!

Zavisi kako ko.
Nekome je uživanje upražnjavanje sexa u kafiću punom ljudi... Nekome je uživanje upražnjavanje sexa u sopstvenoj spavaćoj sobi... To zavisi od osobe, tako da se ne može reći da je neko propustio mnogo ako nije bio “bludan”.
Španska Inkvizija je bila davno postojala tako da ovde nije reč o njoj. Između ostalog, Inkvizicija je ustanova koja je imala za zadatak da širi Hrišćanstvo, odbrani svoje vernike od Jeresi, da spreči veštice u njihovim “čaranjima” i sl. Inkvicizija je, takođe, imala i zadatak da spreči “blud” i “nemoral”, ali se Inkvizicija vodila Bibilijom, Svetim pismom koje predstavlja slovo Boga. Zna se da je u vreme Inkvizicije društvo bilo veoma konzervativno, u ovoj temi mi nije bila namera da se pomenuti termini vežu za Španiju i tadašnje društvo, već me zanima mišljenje ljudi 21. veka i kako bi se ljudi 21. veka ponašali i razmišljali da žive u 19. veku. Znam da je teško da se ljudi postave i razmišljaju 2 veka unazad, ali kad se ljudi zamisle nad sobom – sve je moguće. Wink

slacky_slacky je napisao/la sledeće:
mozes biti i moralan a da uzivas u zivotu

Mogu li da čujem obrazloženje za ovu konstataciju?

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *
Exclamation Being In Total Control of Herself Exclamation

dejoni
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 48

Datum registracije: 18 Nov 2005
Mesto: Nis

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 01, 2007 5:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sve jednostavno mora imati svoje granice...danas je za mlade ''normalno'' ono sto je nemorno...

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 02, 2007 4:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uzivanje je subjektivan pojam. Ono u cemu jedan uziva drugome je neugodno. Netko npr. voli sado-mazo i uziva u tome, meni je to i bez veze, i ne mogu bas uzivati u tome.

Da li je svako uzivanje amoralno? Mislim da nije. Da li je sve sto je amoralno tu za uzivanje? Isto tako mislim da nije.

Prosao sam dosta toga, “uzivao” u dosta toga "nemoralnog". Nije ovo za pohvalu, daleko od toga, ali imam dosta "nemoralnih" iskustava. Sa 16-17 sam probao par droga, uzivao u “marici”/”hashu”, uzeo LSD, opio se stotine puta, sa 19 sexao se s vise od jedne cure odjednom u istom krevetu, dosad probao sve vrste legalnog sexa osim s muskarcima, hodao gol (i pijan) po gradu, vodio ljubav na javnom mjestu… I da ne nabrajam vise, prozivjeh dosta toga nemoralnog misleci da je sve to vrhunski uzitak. Pa, neke od navedenih dogodovstina i jesu bile uzitak, a za neke smo se pravili da su uzitak (a i nisu bas bile).
I sada kad pogledam s ove distance, sve to vidim kao periode odrastanja, a uzitak, stvarno ono sto mi je najiskrenije uzitak je nesto sto je vrhunski moralno, to je kad kao otac provodim vrijeme sa svojom 6-godisnjom kcerkicom. Nista me ne ispunjava toliko koliko njena radost i njen smijeh, i to kvalitetno vrijeme koje provedemo zajedno. Toga jos vise postanem svjestan kad sam daleko od svoje porodice.

Ukratko receno, nemoralno ponasanje moze donijeti uzitak ali koliko je taj uzitak trajan i kvalitetan? A moral i uzitak naravno mogu ici ruku pod ruku, mozemo uzivati i biti u okviru moralnih normi, a u mojem slucaju, taj uzitak je i najtrajniji i najkvalitetniji.

dzsap
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 02, 2007 12:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ego, moral,bonton i sve ostale norme ponašanja nisu nastale u 20 ili 21 veku već vode korene od kada se čovek uspravio i počeo da razmišlja, reč blud ili bludne radnje ljudi mogu da tumače na razne načine, evo daću ti nekoliko primera, ja kao muškarac volim da zadovoljim svoju partnerku ili partnerke oralno, u mnogim sredinama to je nemoralno i bludno ponašanje, seks na javnom mestu takođe mi je ok, što neznači da bih to radio na nekoj pozornici ili u knez mihajlovoj ulici,ali recimo u vodi na adi, ili u noćnim časovima na kališu, ili u liftu(nije nimalo udobno,ali mene pali)to je meni ok, trebalo je da prođe mnogo vremena pa da se ljudi oslobode moralnih stega,recimo nudisti, za mene je nudizam i golišavo kupanje na osunčanoj plaži vrhunac uživanja, sredinom prošlog veka nisu postojali čak ni kupaći kostimi pa su devojke,žene kupale u donjem vešu-što je u to vreme podrazumevalo sledeće do kolena duge pamučne ženske gaće i majce sa dugim rukavima i to je bilo sasvim normalno uvreženo ponašanje i mišljenje,zamisli da se tada pojavila neka devojka u klasičnom kupaćem kostimu ili nedaj bože u tangama,pa odmah bi je nazvali bludnicom i nemoralnom osobom Rolling Eyes
u americi u kaliforniji postoji deo grada gde uglavnom žive stari i bogati ljudi, u tom delu grada postoji gradska uredba po kojom je uvredljivo da mlade devojke šetaju u kratkim suknjicama ili da na plaži izlažu svoja zgodna i zategnuta tela jer to vređa ove starije gospodje i gospodu i takvo ponašanje su proglasili za nemoralno!
sve u svemu blud i moral se i danas od čoveka do čoveka od podneblja do podneblja vrlo razlikuju, u nekim islamskim zemljama žene koje nenose feredže smatraju se nemoralnim osobama i bludnicama i to u 21 veku! Very Happy

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 02, 2007 3:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slažem se, ali svaka sredina ima svoje.
U islamskim zemljama je običaj da žene nose feredže i slično, tako da je potpuno normalno da se one nazivaju "grešnicama" jer vređaju i ne poštuju tradiciju jednog naroda. Predpostavljam da ćeš mi sada reći da su ljudi koji poštuju tradiciju glupi jer se u nekom slučaju termin "tradicija" može podrazumevati pravilom kog se ljudi pridržavaju. Isto tako, u Srbiji su slave tradicija, neko nepisano pravilo koje je svaki "pravi" Srbin obavezan da poštuje. Jesu li onda i Srbi glupi? Confused
Naveo si neki bogati kraj u kom je "nemoralno" da devojka nosi kratku suknju. Slažem se sa tobom da je to apsurdno, ali isto tako i sebi postavljam pitanje da li je to moj, sopstveni manjak nekulture jer smatram da je glupavo kad neko ne sme da pokaže svoje telo. Danas svi žive misleći da su današnje klinke suviše vulgarne, suviše explicitne što se tiče oblačenja, postaju majke sa 16 godina... A zašto se te devojke tako ponašaju? Od detinjstva im niko nije usadio šta, kad i kako treba. Smatram da su razmišljanja tipa: "devojka treba da izgubi nevinost kad se uda", "današnja devojke su nemoralne".... itd, itd. poprilično plitka, srednjovekovna, a samim tim i konzervativna, ali isto tako i kad vidim neku devojku koja je meni draga kako se ponaša kao neka poslednja dr*lja, bude mi muka i u trenutku se složim sa "popovanjima" starijih.
Onda što si rekao za kupaći kostim... Slušaj, svako doba nosi svoje tako da što se tiče nošnje ni ne možeš da uporediš. Wink Da su tada postojali modni kreatori koje postoje danas, smatram da bi se te "do kolena duge pamučne ženske gaće i majce sa dugim rukavima", zamenile savremenijim kupaćim kostimom. Laughing

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

dzsap
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 02, 2007 6:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

u svemu se slažem sa tobom,ali i dalje mislim da su ljudi koji teraju žene da nose feredže , muškarce da nebriju brade, a svoju decu od malena zaručuju za momke koji su takođe još deca i unapred ugovaraju njihove brakove glupi i zaostali...i mislim da su baš oni nemoralni i da je to što rade svojim sunarodnicima nemoralno bludničenje nad njihovim životima!

EGO!
Stojke's bitch!
Stojke's bitch!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 02, 2007 6:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slažem se da je to dosta primitivno, ali je to njihov način života.... Rolling Eyes

ja bih opet bih bila ja!

* B.I.T.C.H. 4EVER *

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 2:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

svaka nacija i svako vreme ima svoje nijanse morala.
negde je moral ili zakoni stroziji a negde fleksibilniji...
ima granica koje ipak ne treba prelaziti jer se postaje blaziran,mislim.
(kad se sve proba nista vise nije interesantno,nemamo sta vise otkriti
u zivotu...nista vise nema smisla)
ranije je bilo mnogo "ugovorenih" brakova,da se sacuvaju bogatstva,
drustveni polozaji,itd.
neki su se voleli u tim brakovima a mnogi nimalo bas :
zene bez nekoliko obozavalaca su bile retke a muzevi velike nule ako nisu
izdrzavali (cesto gubili citavo bogatstvo na) bludne ljubavnice.
u 20-om veku smo imali seksualnu revoluciju.
zene imaju pravo na svoj orgazam Very Happy (cak i kad se nastavljaju folirati)
i na otvorenu promenu partnera.
DVA bica koja se vole i rade svasta-nesto-sto-vole-oboje je sasvim ok.
ja licno se smatram "slobodnom" zenom ali ne vidim nikakve potrebe
za intimnim odnosima sa nekoliko muskaraca ili zenom(ili zivotinjom ili,ili,ili ne znam cime i kime)
jer nemam potrebe za tom vrstom "zadovoljstva" i na pada mi na um probati samo zato da bih mogla reci da sam probala...
Confused

Johnny-Delija
Banovan!

Delija Sever - Forever
Delija Sever - Forever

Godine: 42

Datum registracije: 07 Nov 2006
Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 2:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slažem se sa tim da je to što se radi u islamskim zemljama neki vid kršenja ljudskih prava(nošenje feredža,ugovorena venčanja...) i da je kršenje morala.Ali pošto imam priliku da kontaktiram sa ljudima arapskog porekla,to mi ne deluje toliko strašno.Oni se tako vaspitavaju,a drugo muslimani mnogo više poštuju žene nego što se tako čini.
Ima i onih verskih fanatika,koji sve to zloupotrebljavaju i preteruju u svemu tome.Npr. postoje slučajevi tzv. lažnog morala.U Pakistanu neki čovek nije mogao da se zakonski razvede,tj. nije mogao da dobije razvod i otera ženu da bi doveo drugu,odnosno,nije mu neki muslimanski sveštenik(hodža,imam,ne znam stvarno) dao da se razvede,jer nije imao dokaze da mu je žena bila neverna,On je onda zapalio ženu(da ne bi ostavljao tragove ubistva) i posle kazao da se sama zapalila tj. da je izvršila samoubistvo.Medjutim mislim da to da li je muslimanska vera ''problematična'' nema mnogo veze sa ovom temom.Ja mislim da je ovde tema da li treba pogaziti neka svoja moralna načela,odnosno da li treba ''gaziti preko leševa'' zarad ličnog uživanja.
Ako se već pominju verske zajednice,šta je onda sa ''amišima'' koji jako verski ''zatucani'' i ništa nisu bolji od muslimanskih fanatika.Ili šta je sa bogatim Jevrejima koji se ''na silu'' venčavaju u familiji(venšavaju se bliski rodjaci) da bi sačuvali velika bogatstva.A i Jevreji kao i muslimani imaju ''ugovorena'' venčanja.Ili da bi se neko venčao sa Jevrejom(Jevrejkom) morao bi da primi jevrejsku veru,a i deca moraju da mu budu jevrejske vere.Zašto samo osudjivati muslimane kada ni drugi nisu bolji.
Što se ove teme tiče(bar kako sam ja razumeo značenje ove teme) mislim da čovek treba što više uživa,ali pod uslovom da nikoga na bilo koji način ne ugrožava.
P.S.:Ovo za Jevreje sam čuo od Arapa koji ovde studiraju u Beogradu.

Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> - moral VS uživanje u životu - Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 2 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon